Kalustonpäivitystä

Viikko 45 (5.-11.11.2018)

Harmaa ja kostea syyssää on jatkunut koko viikon, eikä muutosta ole näköpiirissä. Tämä viikko oli vähän kevyempi viikko, sillä viikonloppuna oli kaikenmoista menoa ja ne rajoittivat tekemistä. Mutta hyvä niin, sillä kevyt viikko väliin tekee ihan hyvää. Sunnuntaina tuli ostettua Polarin uunituore sykemittari, Vantage V, ja siinä samassa myös Polarin H10 sykevyö. Tuossa sykevyössä on hyvänä ominaisuutena se, että siihen pystyy tallentamaan yhden treenin sykkeet, vaikka kelloa ei olisikaan mukana. Tällä viikolla olenkin lainannut Tuulin H10:ä uintitreeneissäni, niin olen nähnyt millaisilla sykkeillä sitä on tullut uiskenneltua. Mutta nyt on siis omakin vyö käyttövalmiina.

Alkuviikko mentiin vielä ihan normaalilla treenirytmillä. Maanantaina työmatkapyöräilyt ja illalla 45 min vapaauintitreeni Tesoman uimahallissa. Kilometrin verran tuli uitua. Rytmitin taas uinnin 50 m pätkiin, aina pieni huili välissä. Lopussa menin kerran 75 m pätkän, mutta sen pitempiä pätkiä en alkanut vielä kokeilemaan. Maksimisykkeet pyöri noilla 50 m pätkillä noin 120 paikkeilla. 75 m vedossa ja viimeisessä vähän reippaammassa vedossa maksimi oli hieman korkeampi, mutta kuitenkin alle 130.

Tiistaina pidin etätyöpäivän ja kävin aamupäivällä, valosaan aikaan tekemässä 12 km juoksulenkin. Se oli sellainen perus kilometrinkeräyslenkki. Ei mitään ihmeellistä. Illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Meillä näytti alkuun olevan vajausta miehistöstä, mutta onneksi saimme naapurikentältä täydennystä, kun heillä oli yksi vaihtomies mukana. Hyvät pelit saatiin aikaan lainamiehelläkin.

Keskiviikkona työmatkapyöräilyt, ja illalla reilu tunti sisäpyöräilyä trainelilla. Mulla on ollut trainerikin myynnissä pari viikkoa, mutta kiinnostustuneita ostajia on ollut vähän heikosti. Itse ei raaski ostaa uutta traineria ennen kuin vanhasta on saanut vähän rahaa.

Torstaina aamulla juoksin töihin 16 km. Hieman suttuinen ja pimeä juoksukeli kylläkin oli, mutta 6 asteen lämpi oli ihan luksusta tähän vuoden aikaan. Vauhti oli vähän rauhallisempaa ja varmaan sen vuoksi juoksu tuntuikin melko hyvältä ja rennolta. Illallla oli viikon toinen uintitreeni. Muuten samanlainen treenisessio kuin maanantaina, mutta nyt tein jonkin verran enemmän 75 m vetoja. Sykkeetkin olivat lähes identtiset kuin maanantainakin.

Loppuviikko menikin sitten vähän kevyemmin. Perjantaina oli vain tunnin jalkahieronta, ja lauantai oli täyslepo. Herkkuja tuli tankattua ja perjantaina vähän kuppiakin tuli otettua. Sunnuntaina olikin sitten vuorossa rangaistuslenkki. Rentoa PK-vauhtia sykkeitä katsomatta tuli juostua 32 km. Aikaa kului vähän alle 2:40. Tällä kertaa kiertelin Tohlopin, Tahmelan, Villilän ja Koukkuniemen poluilla/kevyeenliikenteenväylillä. Yllättävän mukavasti koko matka sujui, kun meni rennosti eikä kytännyt sykkeitä eikä vauhtia. Ensi viikolla saakin sitten jaettua kokemuksia uudesta Vantagesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *