Triathlon harjoittelua

Viikko 44 (29.10. – 4.11.2018)

Viikko alkoi vielä pakkasasteilla, mutta tiistaina mentiin jo plussan puolelle ja loppuviikko olikin sitten poikkeuksellisen lämmin. Välillä käytiin lähempänä kymmentäkin lämpöastetta. Tuulista on ollut ja vettäkin tihuttanut vähän väliä. Treenaamista se ei ole kylläkään haitannut. Kellojen siirtäminen aiheutti sen, että nyt joutuu jo töistä pyöräillessäkin käyttämään valoja, etenkin kun on ollut muutenkin harmaata säätä.

Treeniviikko on seuraillut pääpiirteissä edellisen viikon ohjelmaa, pientä viilamista on tullut, mutta nyt setti tuntuisi olevan melko hyvä ja monipuolinen. Se tosin voi olla, ettei toista tämän viikon kaltaista ohjelmaa kokonaisuudessaan pysty toistamaan, mutta tämä voisi olla kuitenkin tavoitteena.

Maanantaina oli työmatkapyöräilyn lisäksi illalla viimeinen vapaauintitekniikkakerta. Käytiin läpi mitä edellisten viikkojen aikana on tullut opituksi ja kerrattiin lyhyesti niitä asioita. Vähän myös yksilöllistä ohjausta tuli saatua. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta kun homma alkoi pysymään edes joten kuten paketissa. Voi kyllä sanoa, että näistä neljästä treenitunnista on ollut todella paljon hyötyä. Vaikka vapaauintitekniikassani ei juuri vielä kauheasti ole kehuttavaa, niin ero kuukauden takaiseen on kuitenkin kuin yöllä ja päivällä. Sen verran siis opein, että nyt voi jatkaa treenamista yksin.

Tiistaina oli autopäivä, mutta aamulla ennen töihin lähtöä tein reilun kympin juoksulenkin. Lamppu päässä sai ensimmäiset kilometrit juosta, jonka jälkeen kuntoradan valot syttyivät. Hidasta tuo pimeässä juokseminen on, vaikka vauhti tuntuukin ihan normaalilta. Illalla oli taas perinteiseen tapaan puolentoista tunnin sulkapallonelut. Pelit sujuivat tällä kertaa taas ihan mukavasti.

Keskiviikkona työmatkapyöräilyt ja illalla reilu tunti sisäpyöräilyä suht kevyellä teholla.

Torstaina oli hyvä triathlontreenipäivä. Aamu käynnistyi reilun kympin juoksulenkillä. Nyt menin lähes koko matkan katuvaloissa, ja tästä syystä vauhtikin nousi taas 4:35:een. Juoksun jälkeen puuro naamaan ja heti perään pyörällä töihin. Töistä taas pyörällä kotiin ja illalla vielä kolmen vartin uintitreenit Tesoman uimahallissa. Alkuun koitin tehdä vähän tekniikkaharjoittelua, mutta melko pian aloin vain uimaan matkaa. Uin 50m ja huilasin noin minuutin ja sitten taas 50m uintia. Vielä on pitkä matka, että pystyy putkeen uimaan vaparia edes 500m. Mutta tahtotila on kova.

Perjantai oli taas vähän kevyempi päivä, sillä ohjelmassa oli vain työmatkapyöräilyt sekä illalla tunnin kotisalitreeni.

Lauantaiaamusta tein vetoharjoituksen. Vettä vähän tihutti ja tuultakin oli, mutta eivät ne juurikaan menoa haitanneet. Alkuun kaksi kilometriä lämmittelyä, sitten 4 x 500m kovaa ja väliin aina 500m palauttelua. Tuon setin jälkeen kaksi kilometriä rentoa juoksua ja sitten uudet 4 x 500m vedot, ja lopuksi kaksi kilometriä jäähdyttelyä. En juurikaan seurannut vetojen vauhteja, mutta jälkeenpäin katsottuna ne olivat 1:45 – 1:50 luokkaa. Päivällä vähän lihaskuntotreeniä kirveen kanssa, ja illalla sitten tein vielä yhdistelmätreenin, jossa ensin pyöräilin 40 minuutin suht hapokkaan sisäpyöräilyn ja heti päälle juoksumatolla 6 km 4:45 vauhdilla. Yllättävän mukavasti juoksu sujui pyöräilyn päälle.

Sunnuntaina oli vuorossa perinteinen viikon pitkä juoksulenkki. Tällä kertaa suuntasin taas maastopoluille Koukkujärven ja Julkujärven suuntaan. Koukkujärvellä jouduin muuttamaan vähän perinteistä reittiäni, sillä viikolla oli avattu tykkilumilatu juoksureitilläni. Koukkujärven parkkipaikka oli täynnä autoja, joten viisi lämpöastetta ja vesisuhju eivät tuntununeet haittaavan hiihtohulluja. Vähän vajaa 28 km tuli matkaa ja keskivauhti oli sopivan rauhallinen 5 min/km. Tähän päälle sitten vielä jokunen tunti kirves-/vesurikuntoilua.

Hyvä viikko, toivottavasti paikat kestävät tulevinankin vikkoina. Tällä viikolla ei ollut edes juoksulenkkien alussa selkäjumeja, joten sen puolesta ainakin on menty parempaan suuntaan. Muita vaivoja sitten on, mutta jääkööt ne tälläkertaa luettelematta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *