Normiviikko

Jälleen on vallan talvinen viikko takana. Pakkasta on ollut melko sopivasti ja kevyttä pakkaslunta on tullut pari senttiä lisää. Viime viikon tapaisiin lumityöurakoihin ei siis tarvinnut kuluttaa kallisarvoista (treeni)aikaa.

Rajanaapurimme Ylöjärven kaupunki aloitti tällä viikolla hakkuut, ja perjantai-iltana alkoi moton valot näkymään jo tontin rajamme läheisyydessä. Ensi viikolla saa varmaankin jo nähdä, millaista aukkoa autotallimme taakse ilmestyy. Kävin kylläkin lauantaina vähän tutkailemassa, kuinka pahaa jälkeä Komatsu olisi saanut aikaan, mutta onneksi homma näyttää paremminkin harvennukselta kuin avohakkuulta.

Maanantaina oli kunnonkohotuspäivä, sillä jätin aerobiset treenit vallan väliin. Pakkasta oli viitisentoista astetta ja kun auto oli taas käytettävissä, niin jätin itseni kiusaamisen viikon muille päiville. Eli maanantai oli ainoa päivä, jolloin en käynyt pyörällä töissä. Illalla tein kotona punttitreenin, eli ihan lepopäiväksi ei maanantaitakaan voine laskea.

Tiistaina oli mukava puolentoistatunnin sulkapallotreeni. Neluriparini kanssa peli toimi hyvin yhteen. Tasaista oli, mutta pää kesti voittaa pelit. Keskiviikkona oli mattopäivä, tunnin mäkitreenillä, ja torstaina 25 km pertsan hiihto muutaman asteen pakkaskelissä. Perjantai oli jälleen kevyempi päivä, kun tuli käytyä jalkahieronnassa. Salitreeni tuli kylläkin illalla taas tehtyä.

Viikonloppu oli jälleen hiihtovoittoinen treenien suhteen. Lauantaiaamusta reilu 30 km vapaalla mukavassa pakkaskelissä. Luisto oli kohdillaan, mutta narunpätkistä alkoi vaan loppumaan puhti. Ei tunnu olevan punttitreeneistä mitään apua. Illalla vielä 10 km mattotreeni, josta puolet reipasta vauhtia.

Sunnuntaina oli sitten pitkän pertsahiihdon vuoro. Edellisen viikon tapaan matkaa kertyi 50 km. Sen verran parempi luistu kuitenkin oli, että vauhti oli 15 sek/km kovempi, eli nyt päästiin jo napsun alle 5 min/km vauhtia. Eli ei kyllä vieläkään mikään lentokeli ollut. Hyviä PK-lenkkejä nämä pertsan pitkät ovat olleet, sillä keskisyke on ollut 119 ja maksimikin hieman päälle 140. Vapaalla tyylillä mennään heti 15-20 pykälää korkeammilla sykkeillä.

Kymmenen vuoden takaa:

Lueskelin kymmenen vuoden takaista kirjoitustani, ja melko samanlaista meno oli silloinkin. Juoksua, hiihtoa ja salitreenejä. Ei näyttänyt olevan silloinkaan kovin laadukkaat hiihtokelit koko ajan, jopa heikommat kuin tällä hetkellä. Painokin näytti olevan ihan samaa luokkaa kuin nytkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *