Lumitöitä

Alkuviikko mentiin mukavassa pikku pakkasessa. Työmatkapyöräily sujui mukavasti kun pakkasta ei ollut montaa astetta ja pyörätiet olivat hyvässä kunnossa. Maanantaina oli ohjelmassa voimatreeni kotisalilla ja tiistaina sulkapalloa. Vasta keskiviikkona tuli viikon ensimmäinen kunnon aerobinen treeni kun juoksin matolla tunnin mäkitreenin. Tosin en tiedä kuinka “kunnon” mäkitreeni tuo on, sillä (jos vaan osaan oikein laskea) nousumetrejä tuolle tunnille kertyy 155. Toisaalta on se tuplat se, mitä ulkona tulee peruslenkillä.

Torstaina alkoi sitten tulemaan lunta taivaan täydeltä. Oli sopiva hetki pitää etätyöpäivä. Pyöräilyä ei siis tullut, mutta iltapäivällä tein puolitoista tuntia lumitöitä. Illalla vielä ennen parin tunnin sulkapallovuoroa tein yhden tunnin lumitöitä lisää.

Perjantaina valitsin työmatkalle jälleen auton alleni, sillä yöllä oli tullut vielä lisää lunta ja arvelin, että pyörällä on turha lähteä kun pyöräteitä ei kuitenkaan ole aurattu. Ja lohduttoman näköiset pyörätiet olivatkin kun töihin päin ajelin. Eipä olisi ollut mitään asiaa lähteä pyörällä liikenteeseen. Töistä tultuani tein kaksi ja puoli tuntia lumihommia ja sen päälle matolla tunnin juoksun.

Lauantaina heti aamusta menin tekemään viikon ensimmäisen hiihtolenkin. Valitsin vapaan sukset, sillä jälleen oli pieni epäilys, ettei latukone ollut vielä saanut latuja kuntoon. Olettamus oli osittain oikein, mutta pääosin ladut olisivat olleet kunnossa. Tosin uusi lumi ja kymmenen pakkasastetta ei välttämättä olisi ollut kovin lentävä yhdistelmä, joten vapaa tyyli oli varmaankin ihan hyvä valinta siihen paikkaan. Piha oli puhtaana lumesta, mutta torstain jälkeen yksityistietämme ei oltu ajettu, joten kolailin sitä osittain auki puolentoista tunnin ajan.

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa perinteisen tyylin hiihto. Mikään lentokeli ei ollut nytkään, sillä pakkasta oli lähetiessa 15 astetta. Reilu 50 km tuli hiihdeltyä ja aikaa meni ruhtinaalliset 4:20, eli mikään hirveä hönkä ei ollut päällä. Tuon reissun päälle kävin vielä pukkaamassa parisen tunnin verran tietä auki kolalla.

Viikolle tuli urheilullista liikuntaa n.18,5 h. Tuon lisäksi 8-9 tuntia lumitöitä. Ilmankos loppuviikolla päästiin painon suhteen taas “kipurajan” alapuolelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *