Kuumetta

Kuumetta voi olla monenlaista: autokuumetta, lomakuumetta, kisakuumetta. Nyt kuitenkin kävi niin, että minulle iski ihan perinteinen nuhakuume. Edellinen viikko meni vielä ihan normaaliin tapaan mattojuoksun, työmatkapyöräilyn, sulkapalloilun ja viikonlopun pitkien hiihtojen merkeissä, mutta tällä viikolla sitten muuttui niin keli- kuin terveystilannekin. Öisin alkoi lämpötila laskemaan lähemmäksi kahtakymmentä pakkasastetta ja päivisinkin oltiin pääosin kymmenen asteen kylmemmällä puolella.

Maanantaina tuli vielä tehtyä matolla juoksutreeni ihan hyvissä voimissa, mutta tiistaina alkoi sitten jo terveys horjumaan. Päivällä alkoi jo vähän kröhityttämään eikä muutenkaan ollut ihan 100% olo. Illalle oli kuitenkin sovittu puolentoista tunnin sulkapallotreenit, eikä olo ollut niin huono, etteikö sinne olisi voinut mennä. Sulkapalloilun aikana alkoi kuitenkin jo kurkussa tuntumaan enemmän kivun tunnetta ja illalla olikin sitten jo pieni kuume päällä.

Keskiviikkoaamu oli taas ihan ok ja hyvä niin, sillä heti aamusti piti lähteä ajamaan työmatkalle kohti Keski-Suomea. Puolen päivän aikoihin tuli muutama aivastus ja siitä hetkestä alkaen lähti röörit menemään tukkoon. Kotiinpäin ajellessa tulikin sitten niisteltyä yhteään. Illalla lämpöä oli 37.6. Ei kuulosta paljolta, mutta meikäläiseen vaikuttaa jo melko tehokkaasti. En muista koska viimeksi ollut noin paljon lämpöä.

Torstaina ei ollut sitten mitään saumaa lähteä töihin. Kuumetta saman verran kuin keskiviikkoiltanankin ja räkä valui. Buranalla sain olon kohenemaan ja tein vähän etätöitä, mutta pääasiassa tuli vaan maattua.

Perjataina olo oli torstain kaltainen. Aamupäivä oli vielä suht ok olo, ja teinkin muutaman tunnin etätöitä, mutta iltapäivällä olo alkoi heikkenemään ja siirryin taas sängyn puolelle. Kuume oli vaihtunut alilämmöksi, sillä mittari näytti 36.4. Olin koko päivän ihan jäässä, vaikka vaatteita oli useampi kerros päällä ja makasin viltin alla. Illaksi vilu hävisi ja muuttui tuskahieksi. Burana taisi alkaa taas vaikuttamaan.

Lauantai oli sitten sellainen puolihullu päivä. Olo vaihteli paljon. Nenä oli tukossa ja yskäkohtauksia tuli vähän väliä, mutta kuumetta en enää viitsinyt mitata. Burana-Nasolin-Resilar -mixillä sain olon illaksi melko mukavaksi.

Nyt sunnuntaina aamupäivästä ainakin vielä olo on suht ok. Alkuviikko menee ainakin vielä lepäilyksi treenien osalta. Onneksi sairastelu tuli talven kylmimpään kohtaan, sillä nyt on ollut sellaisia pakkasia, ettei ulkona olisi kuitenkaan viitsinyt mitään tehdä. Tämä oli jo vuoden toinen sairastelu, joten tämän vuoden sairastelut saisivat jäädä nyt tähän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *