Pakkasviikko

Talven ensimmäinen kunnollinen pakkasviikko ja alkuviikon kovien tuulien myötä nousi esiin mukavuudenhaluni ja kun autokin oli useampana päivänä kotona, niin työmatkapyöräilyt jäivät kahteen kertaan tällä viikolla. Mutta ensi viikolla sitten taas enemmän sitäkin laatua, ehkä.

Hiihtoa tuli harrastettua kolmena päivänä. Torstaina menin vapaalla 28 km ihan mukavassa kelissä, mutta viikonloppuna vasta oli oikein mainiot suksikelit. Lauantaina vapaalla 35 km ja sunnuntaina kauden ensimmäinen perinteisen tyylin lenkki ja heli 42 km. Enemmänkin olisi sunnuntaina voinut mennä, mutta kun ei tullut otettua juotavaa tai rahaa mukaan, niin alkoi kitalaki kuivumaan sen verran, että piti jättää kilometrejä seuraavillekin päiville. Tosin saa nähdä mitä ensi viikko tuo tuollessaan, sillä torstaille on luvattu 5 lämpöastetta ja 10 mm vettä. Lähteeköhän hiihtokelit vallan pois.

Mattojuoksua oli ohjelmassa kolmena päivänä. Keskiviikkona tunnin köpöttely, johon oli laitettu vähän mäkeäkin jo mukaan. Perjantaina myös tunti, ja silloin oli jo vähän enemmän nousukulmaa ohjelmassa. Sunnuntaina tein toisena treeninä illalla puolen tunnin juoksun, josta kaksi kilsaa hieman kovempaa. Kovemmassa osuudessa ensin kilsa 15 km/h ja sen jälkeen 100 m välein 0.1 km/h vauhdin lisäys. Alkuun ja loppuun pari kilsaa rauhallista. Tavoteltuja 40 km:n juoksuviikkoja en ole vielä saanut aikaiseksi, kun on tullut tuota hiihtoakin mukaan, mutta tehdään sitten kesällä vähän parempia viikkoja.

Viikkoon mahtui myös jalkahierontatunti sekä perinteinen puolentoistatunnin sulkapallovuoro. Salitreenit ja sisäpyöräilyt ovat nyt jääneet hieman paitsioon kun on ollut muuta, kiinnostavampaa treenausta.

Jalatkin ovat taas ehkä hieman paremmassa kunnossa. Peukalovarpaat eivät juurikaan vaivaa, vaikka ei ne ihan kunnossa vielä olekkaan. Akillesjänne on kosketusarka, mutta ei sekään tunnu juostessa tai hiihtäessä. Flunssakin on mennyt jo ohi, vaikka kurkusta vielä limaa lentääkin. Treenaus on siis stabiilissa tilassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *