Nuhainen alkuvuosi

Viime vuosi päättyi ihan hyviin tunnelmiin. Joulukuussa meni 300 km rikki juoksussa, eikä sellaista ole tapahtunut sitten toukokuun 2011. Tämä vuosi on lähtenyt liikkeelle aika paljon heikommin, suorastaan nuhaisesti. Uudenvuoden aattona juoksin vielä matolla 21 km:n treenin, mutta heti kun päästiin seuraavan vuoden puolelle, alkoi tauti puskea päälle.

Viime viikolle ei tullut treeniä kuin viitisen tuntia. Pari salitreeniä, yksi sulkapallokerta ja kerran kävin pyörällä töissä. Saikkupäiviä ei sentään tullut, mutta auton otin käyttöön työmatkoille.

Tällä viikolla aloin jo käymään pyörällä töissä, mutta mitään kovin rankkaa treeniä ei tullut vielä viikolla tehtyä. Tiistain puolentoista tunnin sulistreenikin oli vähän siinä ja tässä, että oliko järkevää mennä, mutta onneksi ei tullut takapakkia toipumisen suhteen.

Keskiviikkona tein matolla kevyen kahdeksan kilometrin hölkän ja perjantaina 11 km. Nyt viikonloppuna kävin sitten molempina päivinä hiihtämässä vapaalla tyylillä n.30 km lenkin. Lamminpää – Julkujärvi välillä baanat olivat pääosin ihan hiihdettävässä kunnossa, mutta Lamminpää – Virelä välillä, josta itsekin lähden liikkeelle, ladut olivat jäiset ja lunta tarvittaisiin lisää, jotta ne saataisiin mukavampaan hiihtokuntoon.

Hiihto kuitenkin maistui nyt huomattavasti mukavammalta kuin kauden ensimmäinen kerta viime vuoden puolella. Nyt jopa vähän odottaa, että sitä lunta tulisi lisää, niin pääsisi taas keräämään hiihtokilsojakin lisää. Pirkan hiihtoon tuskin kuitenkaan tulee lähdettyä, joten mitään pakkohiihtoa ei tarvitse alkaa harrastamaan.

Juoksumatto on ollut hieman huonolla käytöllä, kun Tuulillakin on ollut kaiken näköistä vaivaa. Edelleen mattojuoksussa sykkeeni ovat olleet normaalia korkeammalla, mutta muuten mattotreenit ovat olleet ihan ok. Nyt on tullut kokeiltua jo vähän kovempaakin vauhtia ja mäkijuoksua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *