Loikkia

Tämän viikon voisi, tai ainakin pitäisi, luokitella lepoviikoksi, vaikka harjoituspäiväkirjaan kertyikin nelisentoista treenituntia. Joka arkipäivä tuli käytyä pyörällä töissä, yhtenä päivänä sulkapalloa ja yhtenä punttisali. Nämä siis juoksujen lisäksi.

Maanantaina piti käydä jo kokeilemassa miten äijä oli palautunut lauantain puolikkaasta. Piti tehdä rauhallinen tunnin lenkki, mutta vauhti pääsi taas karkaamaan ja alussa mentiin lähemmäksi neljän ja puolen vauhtia. Meno tuntui kuitenkin mukavan kevyeltä ja olin jo vähän hämilläni, että näinköhän sitä on jo palautunut. Loppumatkasta alkoi kuitenkin hieman jaloissa painamaan ja seuraavana päivänä olikin pohkeet sitten melko jumissa. Ei siis ihan täydessä terässä vielä oltukaan.

Sitten tulikin pidettyä pari päivää juoksutaukoa, mutta torstaina oli vuorossa toinen osa Valmetin kestävyyskerhon juoksukoulusta. Ensimmäisellä kerralla, viikko sitten, teimme koordinaatioharjoituksia. Tällä kertaa vuorossa oli voimaharjoittelua. Ensin teimme tukilihasharjoituksia ja sen päälle vielä loikkaharjoitteita. Ihan mukavasti sujui, eikä tuntunut pahalta ollenkaan. Päälle tein vielä kympin rennon reippaan juoksun Valmetilta Ratinaan ja takaisin. Ilmeisesti hieman loikkatreeni oli vienyt voimia, sillä juoksu ei ollut kovin kevyen tuntuista.

Seuraavana päivänä alkoi sitten tottumattomiltaan tehdyt loikat tuntumaan jaloissa. Kävin vielä aamupäivästä jalkahieronnassa, en tiedä oliko sillä asiaan vaikutusta, mutta iltapäivästä alkoivat reidet olemaan jo melko kipeät.

Onneksi viikonloppuna ei ollut mitään kisaa tiedossa, sillä lauantaina reidet olivat edellen kipeät torstain loikista. Tein kuitenkin tunnin juoksulenkin, mutta etenkin alamäissä reisiin otti melko mojovasti. Eikä sunnuntainakaan jalat olleet vielä herkimmillään kun tein tunnin rauhallisen lönköttelyn.

Tässä jokusen viikon päästä, kun juoksukausi saadaan pakettiin, niin pitää alkaa tekemään enemmän noita loikka- ja muita voimatreenejä, jos ne kerran noin hyvin löytää tiensä lihaksiin. Ensi kaudella on sitten hirveä pomppu kun painelee mettäpolkuja ristiin rastiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *