Back to Business

Kaikki lomat on nyt sitten lusittu ja töissäkin on jo raadettu pari viikkoa. Onneksi loma tuli pidettyä pätkissä, joten töihin paluu ei ole ollut mikään hirveä shokki. Paljon tuli lomalla tehtyä ja reissattua, joten vaikka kesä onkin jo ehtoo puolella, niin ihan hyvän mittaiselta kesältä tämä on tuntunut.

Lomilta paluu alkoi mukavasti tunnin hieronta sessiolla. Toisaalta etureidet jäivät hieromatta ja pohkeitakin piti ottaa suht varoivaisesti, sillä edellisen viikonlopun tunturi10 tuntui vielä lihaksissa.Toivottavasti tästä saa nyt taas myös säännöllisen hierontarytmin päälle, sillä edellisestä hierontakäynnistä on kulunut jo yli puolitoista vuotta. Eli ennen kantapääleikkausta kävin viimeksi.

Viikolla tuli tehtyä pari juoksulenkkiä, mutta jalat olivat vielä melko väsyneet ja jumissa, joten mitään kovin kummoisia juoksulenkkejä ei tullut tehtyä. Pari kotisalitreeniä tuli myös viikolla tehtyä, joten voimatreenitkin pääsivät taas käyntiin. Muuten arkipäiville tuli vain työmatkapyöräilyä.

Lauantaina tulikin sitten tehtyä viikon ensimmäinen laadukas treeni. Poikkeuksellisesti tein pitkän lenkin jo lauantaina. Rauhallisesti piti lähteä, mutta sykkeet olivat kuitenkin hieman koholla, eli PK2:n puolelle alkumatka meni. Puolimaratonin verran juoksin tuota rauhallista, 4:50:n vauhtia, jonka jälkeen kiristin ja juoksin 5 km hieman alle 4:20:n vauhtia. Tämän jälkeen vielä yksi km 3:53:n vauhtia ja viimeinen 3 km rauhallista hölkkää. Hieman vasempaan jalkapöytään alkoi sattumaan, mutta muuten meni yllättävänkin hyvin. Etenkin yllätys oli, kuinka kevyesti puolimaran jälkeen pystyi kiihdyttämään vauhtia. Illalla olo oli hieman väsynyt, mutta jalat olivat tuoreen oloiset, ilmeisesti pitkät lenkit pitää juostakin tuolla lailla loppua kohden kiihtyvästi.

Sunnuntain mustikkametsäilyn jälkeen, kotona tuli tehtyä hieman ylipitkä VK-treeni. Juoksin 15 km 4:10:n vauhdilla, eli kolmannes maraton meni melkolailla sitä vauhtia kuin mitä ennätysmarallani olen mennyt. Muuten hyvä, mutta kaksi kertaa tuo matka olisi pitänyt vielä jaksaa, jotta olisi ennätyskunnossa. Eli ei nyt ihan vielä. Hyvä treeni kuitenkin.

Tämä viikko on sitten mennyt juoksun osalta pääosin kilometrien keräämiseen. Neljänä päivänä tuli tehtyä ihan perus lenkki ilman, että vauhtia tai sykkeitä olisi seurattu. Sunnuntaina tuli tehtyä viikon ainoa “laadukas” treeni, kun tein 25 km PK-lenkin. Tällä kertaa sain pidettyä sykkeetkin melko hyvin kurissa, mutta vauhti jäi vähän 5 min/km huonommalle puolelle. Suht kevyesti meni.

Tällä viikolla tuli avattua syyskausi sulkapallossakin. Maanantaina kävin MaSun treeneissä pelaamassa puolitoista tuntia kaksaria ja neluria. Onneksi ei tarvinnut kovin kovaa rutistaa, sillä hieman tukkoista pelaaminen oli. Paikat eivät onneksi tulleet kovin kipeäksi tuosta pelailusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *