Tassut tukossa

Tämä viikonloppu toi jo vähän toivoa kesän tulemisesta. Aurinko paistoi ja lämpöäkin oli jo toista kymmentä astetta. Alkuviikko oli vielä melko jäinen, valkoista oli ilmassa melkein joka päivä ja keskiviikkona oli maa valkoinen kun lähti töihin, mutta ne kelit pitäisi olla nyt vähäksi aikaa takana päin.

Maanantaina oli MaSun parin tunnin sulkapallotreenit. Taas pääsi pelaamaan mukavasti uusia vastustajia vastaan. Pari tuntia tiukkaa vääntöä ei ollut tosin ihan optimaalinen valmistautuminen tiistaina Kaupissa juostavaan Tampereen Trail-Cupin toiseen osakilpailuun, jonne piti taas lähteä rääkkäämään itseään.

Sää oli kolea, vain noin 4 astetta. Juoksukin tuntui edellisen viikon tapahtumaa tukkoisemmalta ja reittikin oli paljon raskaampi, sillä nyt mentiin enemmän polkuja pitkin ja ylä-ala-mäkeä oli myös enemmän. Matka oli oman mittarini mukaan 5,6 km ja nousumetrejä järjestäjän mukaan oli 130. Sijoitukseni oli 17. ja jäin kärkiajasta vajaat neljä minuuttia. Tulos (kerätyt pisteet) tosin oli suhteellisesti parempi kuin Lamminpäässä.

Keskiviikko olikin vaihteeksi reissupäivä ja siitä tuli puhdas lepopäivä treeneistä. Torstaina sitten rankaistiin keskiviikon löysäilyt ihan olan takaa. Aamulla juoksin töihin 16,3 km, 4:30 keskivauhdilla. Ihan noin kovaa ei ollut suunnitelmissa juosta, mutta kun lähti niin kevyesti menemään niin annoin mennä. Illalla oli sitten vielä MaSun sulistreenit. Ihan kahta tuntia en viitsinyt pelata, mutta 100 minuuttia tuli laitettua päiväkirjaan.

Perjantaiaamulla olikin sitten pohkeet melko tukkoset ja muutenkin oli piesty olo, vaikkei sulkapallossa juurikaan turpiin tullut. Ei näin vanha mies enää palaudu entiseen tapaan. Aamusta pyöräilin töihin ensimmäistä kertaa Rosella, sillä tarkoitus oli, että töiden jälkeen tulisin kotiin Säijän kautta. Jotenkin taas tuntui, että koko matkan oli vastatuulta eikä jalat muutenkaan olleet ihan täydessä iskussa. 50 km:n polkasu tuli kuitenkin tehtyä, keskarin ollessa hieman alle 29 km/h:n.

Poikkeuksellisesti tein viikon pitkän juoksulenkin jo lauantaina, sillä halusin hieman juoksutaukoa ennen tiistain polkujuoksukisaa. Jalat olivat edelleen hieman väsyneet, mutta komea ilma antoi sen verran juoksuintoa, että 25 km:n lenkin sain aikaiseksi. Hieman liian kovaa tuli kylläkin mentyä, sillä keskinopeus oli 4:50 min/km ja sykkeet olivat myös liian korkealla, vaikka PK-alueella pysyikin.

Sunnuntaina tein kevyen 50 km:n pyörälenkin mukavassa säässä. Hieman tuulta oli, mutta vähiten mitä muilla lenkeillä tänä keväänä on ollut. Siuro-Pinsiö -lenkki on kyllä mukavan vaihteleva ja kaunis lenkki, mutta Sasintietä ei ole vieläkään saatu kunnostettua, ja päällyste on jo melko pahassa kunnossa. Rengasrikoiltu kuitenkin säästyin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *