Pääsiäispuuhaa

Hieman sitten muuttuivat nämä kelit komeista keväisistä pari pykälää talvisimpiin. Hädin tuskin on päästy pääsiäispyhinä lämpötiloissa plussan puolelle, ja kaiken kukkuraksi lauantaina taivaalta tipahti viisi senttiä pakkaslunta. No eipä tarvinnut sitten pihahommiin juurikaan aikaansa tuhlata, vaan sai keskittyä reenaamiseen.

Ihan hyvä setti pääsiäisenä tulikin tehtyä. Pitkäperjantaina, aamulla heti tunti sulkapalloa ja illalla 12 km VK1 juoksua. Kenkiin oli livautettu uudenkarheat FootBalancen pohjalliset, jotka tuntuivatkin ajavan ihan asiansa. En nyt osaa sanoa olivatko nuo uudet pohjalliset hyvät, mutta ei ne ainakaan huonot olleet, joten jatketaan niiden käyttöä kunnes tuntemukset muuttuvat toisiksi.

Lankalauantaina aamusta tuli köpöteltyä rauhallinen 25 km:n lenkki. Sain pidettyä vauhdin ja sitä myötä myös sykkeet aisoissa. Hyvä PK-lenkki tuli siis tehtyä, ja meni vielä melko kevyesti, vaikka se olikin ensimmäinen noin pitkä sitten viime syyskuun. Illalla vielä tunnin kotisalitreeni, ja sitten äijä olikin valmis saunaan ja katselemaan kun lunta alkoi tupruttamaan.

Sukkasunnuntaina hiippailtiin sitten taas sulkapallohallin puolelle. Pyörällä sinne piti mennä, kun kesärenkaista autoa ei uskaltanut allensa ottaa. Tunti tiukkaa plätkimistä ja takaisin pyörällä kotiin. Vanhuus alkaa iskemään, sillä illalle suunniteltu sisäpyöräily jäi tekemättä, kun väsytti niin pirusti. Ilta sujui sitten saunomisen ja makkaran paiston merkeissä. Hieman kyllä jäi kaivelemaan tuollainen löysäily.

Toisena pääsiäispäivänä piti sitten rankaista sunnuntain löysäilyä ja lähteä aamupäivällä tekemään 16 km:n VK-lenkkiä. Yllättävän mukavasti jalka liikahti, sillä keskari oli 4:28 vauhtia. Pitempäänkin olisi jaksanut, mutta piti jättää hyvä fiilis päälle, ja vähän voimia illan salitreenille.

Suunnistusrintamallakin tuli pääsiäisviikolla aktivoiduttua. Malkamaanantaina tuli avattua iltarastikausi, kun korttelirastit järjestettiin ihan työpaikan kupeessa, Pirkkahallilla. Ilman emittiä kaahailin viiden kilometrin reitin. Kun vertasin omaa kellottamaani aikaa ja virallisia tuloksia (joissa ei siis ollut nimeäni, koska en ollut emitin kanssa liikkeellä), niin totesin, että ykkössijalle olisin ajallani reitillä tullut. Tosin jos olisin leimannut, niin se olisi toki vienyt jokusen sekunnin per rasti enemmän aikaan, nyt kun vaan kartalla läpsäisin lukulaitetta. Loppuviikosta piti sitten käydä ostamassa uusi emitti, kun sellaista en ole pariin vuoteen omistanut. En tosin ostanut sitä täysin iltarasteja silmälläpitäen, vaan Norjan rastiviikkoa, jonne tuli myös männä viikolla ilmoittaudutta. Tromssa siis kutsuu jälleen juhannuksen jälkeen.

Pääsiäisviikolla tuli saavutettua myös painotavoite. Tässä on muutama kuukausi kamppailtu “paino-ongelmien” kanssa. Mutta nyt tavoite, eli aamupaino alle 71.5 kg, tuli saavutettua. Tosin vain yhtenä päivänä, sillä pääsiäispyhät tuottivat jälleen takapakkia tuohon kamppailuun. Mutta torstain 71.4 kg on nyt paras lukema sitten kantapääleikkauksen. Olen siis viimeisen 17kk ajan mitannut melko säännöllisesti tuota elopainoani, jolla on ollut vähän huono tapa seilailla, tässä viime aikoina, turhan korkeissa lukemissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *