Kevättä puskee

Tällä viikolla kevät on tullut oikein ryminällä. Ensimmäiset leskenlehdet ja sinivuokot on pongattu, kurjet ovat tehdeet ylilentoja ja murkkupesässäkin on jo melkoinen vilinä päällä. Pihatiekin on vihdoin sulanut sen verran, että nastarenkaat on voinut vaihtaan kesäisimpiin niin autoon kuin maastopyöräänkin. Työmatkan pyörätiet on myös saatu puhdistettua sepelistä, joten maantiepyörä on nyt huomista varten laitettu iskuun, jotta töihin pääsisi vähän nopeampaa kapeiden renkaiden myötä. Uusi maantiepyörä kylläkin saa vielä odottaa parempia kelejä, mutta vanhan cyclocrossarin raaskiin ottaa jo esiin.

Huomenna, jos kelit suo, olisi minulla myös edessä kauden ensimmäisten iltarastien vuoro. Mielenkiinnolla odotan miten tuo kartanluku mahtaa enää onnistua, sillä kirjan lukemisessa olen joutunut ottamaan jo lukulasit käyttööni, joten voipi olla, että kohta tarvitaan suunnistuksessakin jotain apuvälineitä kartan tiirailuun. Sellaisen päätöksen tässä kuitenkin tein, että suunnistuslisenssiä en tänäkään kesä aio lunastaa. Eli kansalliset kisat saavat jäädä taas väliin. Suunnistusinto pitää siis tyydyttää iltarasteilla ja rastiviikoilla, sekä jos joihinkin viesteihin valitaan, niin myös ne ovat kesällä ohjelmassa.

Sulkapalloilu on myös edelleen jatkunut 1-2 kerran viikkovauhdilla. Into ei ole laantunut, ja paikat ovat kestäneet, joten antaa mennä. Toivottavasti pelikavereita löytyy vielä kun säät tästä kesääntyvät.

Juoksentelukin on taas päässyt hyvään vauhtiin muutaman väliviikon jälkeen. Ensin oli pari 40 km:n viikkoa, mutta tällä viikolla kilsoja kertyi jo 55. Tänään tuli tehtyä vuoden ensimmäinen yli 20 km:n lenkki. Puolimaraton meni hieman alle 105 minuutin keskisykkeen ollessa 129, eli reilusti alle aerobisen kynnyken. Myös hieman reippaampia pätkiä on tullut tehtyä “normilenkkien” yhteydessä. Alle nelosta tuntuu pääsevän jo muutaman kilometrin putkeen, ja hieman yli kolmen tonnin cooperikin tuli juostua yhden lenkin yhteydessä. Nyt pitää vaan mennä kroppaa kuunnellen kohti kesää. Jos vaikka joku puolimaratonikin tulisi loppukesästä ohjelmaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *