Kevättä pukkaa

Takapiha on vielä ihan valkoinen, mutta ilmassa on jo kevään tuntua. Toivottavasti pahimmat yöpakkaset ovat nyt tältä erää takanapäin ja loppujenkin lumien sulaminen pääsisi kunnolla vauhtiin. Vesisateita on ainakin lähiennusteessa luvattu, joten katupölykin pysyy kurissa.

Loputkin lumet voisi tosiaan jo sulaa pois, ainakin kuntopoluilta. Alkaa tuo kovalla asvaltilla teputtaminen riittämään eikä se ole muutenkaan, ainakaan minun jaloilleni, kovin suotavaa isommissa määrin. Määrää onkin tässä parina viime viikkona tullut ihan mukavasti. Kaksi yli 70 km:n viikkoa on viime viikkojen saldona. Viimeksi tuollaisia viikkoja on tullut elokuussa 2013.

Jalka on joten kuten sietänyt nuo juoksumäärät. Kipeytyyhän se, muttei nyt ihan tippa silmässä ole tarvinnut lenkkejä tehdä. Hommasin jopa sellaisen geelisukan estämään pahinta kengän hiertämistä akillesjänteen kohdalta. Siitä on ehkä ollut jopa apua, etenkin koiralenkeillä se ollut ihan hyvä hiertämisen suoja. Tosin se hieman pienentää kengän kokoa ja varpaiden kärjet ovat tuolloin melko kengän kärjessä. Kaikista naftimmeissa juoksukengissä ei niitä parane käyttää.

Juoksulenkkien vauhdit ovat vähän päässeet hiihtokauden jälkeen karkaamaan ja sitä myöden myös sykkeet. Tänään pitkällä lenkillä sain kuitenkin maltettua mieleni ja juoksin riittävän rauhallisesti. Sykkeet pyöri siinä 130 molemmin puolin ja keskisyke oli 128. Keskivauhti oli pari sekunttia alle viiden minuutin, joten ihan kelvollinen 22 km:n lenkki tähän vaiheeseen kautta.

Vielä ei meikäläinen ulkopyöräilykautta pysty avaamaan. Vaikka pyörätiet ovatkin jo melko hyvin putsattu hiekoista, niin lämpötilat ovat vielä sen verran viileät, että pitää vielä tyytyä sisäpyöräilyyn. Maastopyöräreititkin ovat varmaan sen verran jäiset, ettei nastattomilla renkailla ole sinne vielä mitään asiaa. Kevään etenemistä odotellessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *