Päätössuunnistukset

Kerrankin tuli valittua kisatapahtuma oikein. Tarpian Suunnan lauantaina järjestämässä suunnistus-triathlonissa oli nimittäin vain 5 osallistujaa joista naispuoleisia 2. Eli nyt oli erittäin hyvät mahdollisuudet päästä palkinnoille, etenkin kun palkintoja näytti olevan enemmän kuin osallistujia. Järjestelytkin toimivat hyvin, vessajonoja ei ollut, lähtöviivalla pääsi eturiviin ja maalissa oli mahdollisuus saunoa.

Itse kilpailu alkoi vajaan 3 km:n maastojuoksulenkillä. Mäkiä matkalla oli riittävästi ja lopussa alkoi hapottaan aikas tavalla, mutta tulin kuitenkin ensimmäisenä juoksupätkältä lajin vaihtoon. Sain puolentoista minuutin kaulan pyöräilyosuudelle, mutta 6 km kohdalla toinen takaa-ajajista sai minut kiinni, vaikka oli lähtenyt 2 min perääni. 10 km polkemisen jälkeen suunnistuksen alkaessa olin minuutin verran pyörähurjastelijaa perässä. Jalat tärkisten lähdin vajaan neljän km:n, 14 rastin ja suht helpon näköiselle suunnistusreitille. Mitään kovin kummoisia hakuja ei tarvinnut suorittaa, mutta muutama heikko reitinvalinta oli. Maalin tulin n. 5 min ennen pyöräspesialistia, mutta kolmas H-sarjalainen oli tullut jokunen minuutti aiemmin maaliin, mutta hän oli ilmeisesti eri sarjassa, sillä hänellä oli suunnistusreitillä muutama rasti vähemmän kierrettävänä.

  

Sunnuntaina oli vuorossa kauden (todennäköisesti) viimeinen suunnistuskisa. Mynamäellä järjestetty Oravatonni käytiin hienoissa olosuhteissa, vaikka metsä olikin tosi märkä. Itselläni oli 7,3 km:n reitti 15 rastin kera. Pari ensimmäistä lyhyttä rastiväliä menivät taas ihmettelyn merkeissä. Mitään isoa hakemista ei ollut, mutta rauhallisesti tuli edettyä. Sitten tulikin pidempi rastiväli ja siinä pääsi taas paremmin suunnistuksen makuun. Tämän jälkeen edessä oli avokallioseikkailua josta selvisin mielestäni yllättävän hyvin. Onneksi kallioalueet olivat selkeitä eikä suurta katastrofia päässyt tapahtumaan. 9 -10 välille tuli lähdettyä vähän huonosti karttaa lukien ja teinkin ylimääräisen kalliokierron, jossa kului muutama turha minuutti. 11-12 välillä tein, ehkä muista poiketen, tiekierron joka oli varmaankin minulle ihan hyvä ratkaisu. Lopussa ei sitten ollutkaan enään mitään ihmeellistä.

Tässä osoite Orava1000:n reittiini: http://www.tomirinne.net/kartat/Mahlio_051008.jpg

Viikonlopun kisoja tuli alustettua maanantain punttisalilla, kolmella töistä kotiin pyöräilyllä sekä parilla juoksulenkillä. Juoksuista toinen tuli mentyä reippaampaa vauhtia 10 km:n verran, ja toinen vauhtileikittelynä joka sisälsi jokusen 500 m ja yhden 1000 m vedon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *