Hiihtokauden avaus

Loppiaisviikko oli sen puolesta erikoinen, että kaikki neljä työpäivää tuli istuttua Tampereen keskustassa koulutuksessa. Näin ollen työmatkapyöräilyt jäivät täysin tältä viikolta väliin ja piti turvautua auton kyytiin. Onneksi koulutukset alkoivat vasta vähän myöhemmin, joten joka aamu oli hyvin aikaa käydä salilla. Parina aamuna tuli tehtyä jopa reilun tunnin treeni normaalin vajaan sijasta.

Uusi vuosi kun alkoi lumisena, niin siirryin tekemään myös juoksutreenit salin lämpöön, matolle. Tiistaina ja torstaina tuli tehtyä tunnin perushölkät. Matkaa kertyi á reilu 13 km. Perjantaina loppiaisena, kävin tekemässä salilla yhdistelmäharjoituksen. Ensin 40 min salilaitteita ja sen päälle 40 min rauhallista mattojuoksua. Lauantain juoksussa yritin ottaa jo vähän vauhtiakin mukaan harjoitukseen. Ensin 3 km rentoa hölkkää, sitten 5 km / 20 min + 1 km kiihtyvällä vauhdilla, päälle vielä 3 km rauhallista hölkkää.

Nyt kun akillesjänne tuntuu olevan ihan kunnossa, niin nyt on sitten taas muiden kipujen vuoro. Vasen pohje on tällä hetkellä melko jumissa ja tuntuu hieman kipeältä ja kireältä juostessa. Enemmän huolestuttaa kuitenkin oikea polvi, jossa on alkanut tuntumaan samoja oireita, mitä kesälläkin oli ja mikä johti kortisonipiikin ottamiseen. Luulen, että ko. vaiva tuli erään jalkaprässitreenin jälkeen, ja olenkin nyt jättänyt salikäynneillä kyydyt ja prässit vallan väliin. Odotellaan miten tuo polvi lähtee tästä paranemaan.

Hiihtokausikin tuli sitten vihdoin ja viimein avattua. Lunta on tullut nyt sen verran Lamminpään reiteillekin, että sinne on saatu perinteisenkin ladut ajettua. Ei ne nyt missään unelmakunnossa olleet, mutta ajetut ladut nyt kuitenkin, eikä paljasta maatakaan näkynyt missään kohdassa. Vajaan 15 asteen pakkanen meinasi vaan pelotella, jo tällaisen lämpimään tottuneen, jäämään sisälle, mutta onneksi tuli lähdettyä, sillä keli oli ihan sopiva, kunhan vaan veti pipoa vähän syvemmälle. 27 km:n lenkki oli ihan hyvä kauden avaukseksi. Paranisivat nyt vaan hieman nämä hiihtokelit, sillä jalatkin tykkäisivät hiihdosta vähän enemmän kuin juoksusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *