Työharjoittelua ennen jatkolomaa

Maanantaina piti taas raahautua töihin reilun 3 viikon loman jälkeen. Kyllä se vaan on niin masentavaa herätä ensimmäisenä maanantaina klo 5:45 vaikka olisi kuinka aikaisen mennyt illalla nukkumaan. Jossain vaiheessa lomaa tuo nukkumaanmenoaika pääsi lipsahtamaan parilla tunnilla eteenpäin, vaikka alkulomasta menikin vielä kiltisti “normaaliin” aikaan maaten. Aamuherätykset siirtyivät vieläkin enemmän normaalista ajasta eteenpäin.

Onneksi lomat jatkuvat vielä viikolla tämän lyhyen “työharjoittelujakson” jälkeen, sillä huomenna torstaina lähdetään ajelemaan kohti Yllästä ja olemme siellä vajaan viikon. Ylläksellä olisi viikonloppuna tunturisuunnistuskisat johon osallistumme Tuulin kanssa sekaparisarjaan. Tämä on debyytti-tuntsa, joten kauheasti ei tiedä mitä edessä on odotettavissa. Lauantain matka on vajaa 11 km ja sunnuntain vähän reilu 13 km, joten tarpomista on tiedossa sillä todellisia kilometejä tulee varmaan aika paljon enemmän kuin nuo.

Muita suorituksia ei sitten viikolle paljon mahdukkaan, sillä maanantai oli lepa ja jalkahierontaa, torstai menee ajamiseen ja perjantaina tuskin tulee lenkillä käytyä. Ei tästäkään viikosta sentään ihan 0-viikko tullut vaikka edellisistä viikoista km-määrät putoavatkin paljon. Tiistaina juoksin pitkästä aikaa töistä kotiin, ja kyllä täytyy myöntää, että loma-aamujen lenkkejä tuli matkan aikana kaivattua melkoisesti. Meni oli aika raskaan ja väsyneen tuntuista, mutta onneksi kova myötätuuli auttoi matkan taittamista. Keskiviikkona tein vielä kotipuolessa 12 km lenkin josta 10 km reipsta 4:05 min/km vauhtia. Nyt juoksu tuntui jo vähän paremmalta ja vauhtikin löytyi ihmeen hyvin.

Lomaviikon lopuksi on tiedossa vielä kesän varmaankin raskain suoritus, sillä 24h:n rogaining kisa pitäisi jollain konstilla viedä läpi. Voi olla, että seuraavakin maanantai menee vielä loman ja makailun merkeissä.

Senverran tuli ensivuoden kisakalenteria jo tutkittua, että ensivuonnakin tunturisuunnistus ja rogaining järjestetään peräkkäisinä viikonloppuina, ja molemmat pohjoisessa. Ensin tunturi Utsjoella ja viikonpäästä siitä rogaining Ylläksellä (EM-kisa). Siinä olisi taas hyvä ohjelma yhdelle lomaviikolle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *