Syksyä ilmassa

Jyväskylän puolimaratonista palautuminen sujui yllättävän pikaisesti. Kisan jälkeisenä sunnuntaina jätin kyllä pitkän lenkin juoksematta, mutta kävin tekemässä 50 km pyörälenkin Siuron, Sasin ja Pinsiön kautta.

Koko viikon on satanut vettä ja välillä ihan taivaan täydeltä. Maanantaikaan ei ollut poikkeus, mutta jotenkin ihmeessä osuin sekä töihin päin, että töistä päin pyöräilessä sellaisiin rakoihin ettei vettä satanut. Salilla tuli myöskin käytyä heti maanataiaamusta. Lieneekö syynä syksyinen synkkä keli ulkona, kun sisätreenikin tuntui tällä kertaa maistuvan.

Tiistaina ajoin taas pyörän pariksi päiväksi työpaikalle parkkiin. Iltapäivän töistä juoksu tuntui mukavan kevyeltä eikä edellisen viikonlopun rasituksista tuntunut olevan enää mitään tietoa. Lähdin juoksemaan heti alusta pitäen VK1 sykkeillä ja vauhdilla, eikä matkan aikana tuntunut mitään erityistä vaivaa. Kotiin päästyäni ja juoksun loputtua pohkeet tuntuivat sitten  tosi jumittuneilta ja kipeiltä – eipä tainnut olla jalat sittenkään vielä palautuneet kisasta ja tuli vedettyä vähän liian kovin. Illalla vielä akillesjänteetkin tuntuivat melko kipeilta, joten tehty VK-harjoitus alkoi jo kaduttamaan.

Keskiviikko oli autoilupäivä, eikä se oikeastaan haitannut, sillä taas oli melko kostea päivä tulossa. Aamulla kävin salilla ja iltapäivällä töiden jälkeen juoksulenkillä Pirkkalassa. Jälleen juoksu tuntui helpon tuntuiselta, eikä edellispäivän kivuista ja jumeista ollut enää mitään haittaa. Lenkki suuntautui töistä Peren ja Loukonlahden kautta Haikkaan päin. Sieltä sitten Killon kautta Bauhausin nurkille ja takaisin töihin. Matkaa kertyi 13 km ja aikaa meni hieman alle tunti. Suunnitelmissa oli tehdä erittäin rauhallinen lenkki, mutta kun meno tuntui niin kevyeltä, ja GPS:kin oli pois matkasta eikä vauhtia tiennyt, niin päätin mennä ihan fiiliksen mukaan rennosti. Ja sen nyt tietää, ettei silloin ainakaan mitään rauhallista lenkkiä tule tehtyä.

Torstaina oli vuorossa aamujuoksu töihin päin. Jälleen juoksu tuntui kevyeltä vaikka sykkeet olivatkin melko korkealla. Lopussa tuli vedettyä vielä muutama kilometri vähän reippaampaa vauhtia (se ei enää tosin tuntunut kevyeltä). Töistä kotiin pyöräillessä tulikin sitten kastuttua ensimmäisen kerran tällä viikolla oikein kunnolla. Ihmeen hyvin tuli viikon aikana säästyttyä vesisateilta, sillä jos vain kerran kahdeksasta mahdollisesta kerrasta kastuu, niin se on aika vähän näinkin sateiselle viikolle.

Perjantaina oli taas vain työpyöräily- ja salipäivä. Pitkästä aikaa sellainen viikko jolle tuli kolme salikertaa.

Lauantaina treenit meinasi jäädä vallan väliin sateen vuoksi. Kello 13 aikoihin kuitenkin sade taukosi ja meikäläinen saman tien tossut jalkaa ja pihalle. En ehtinyt kuitenkaan kuin pari sataa metriä kun sade jälleen alkoi, mutta enää en takaisin palannut. Suuntana oli Lamminpään kenttä jossa oli tarkoitus tehdä 400 m vetoja. Kentällä oli kuitenkin meneillään joku jalkapallopeli, enkä kehdannut mennä sinne sekaan juoksentelemaan. Vedot tuli sitten tehtyä kävelytiellä. Kahdeksan kappaletta vetoja tuli tehtyä ja se tuntui kyllä riittävän. Melko tasavauhtisia vedot olivat, sillä jokainen meni pari sekunnin sisään, vedon ollen keskimäärin 79 sekuntia.

Sunnuntain pitkälle lenkille lähtö venyi puolille päivin. Tällä kertaa syy ei ollut saateessa, vaan nälässä. Aamupuuro oli pakko syödä ennen kuin pystyi lenkille lähtemään. Lähdin tekemään rauhallista PK1-sykkeistä juoksua, mutta heti alusta huomasi, että tänään sykkeet eivät pysy kurissa, joten muutin lenkin vähän reippaammaksi PK-lenkiksi. Reilun 26 km:n reeniin kului aikaa 2:03 ja siihen sisältyi lopun kahden kilometrin reippaampi osuus. Suht. kevyesti tämäkin lenkki sujui vaikka loppuvedon jälkeen alkoikin jo hieman painamaan. Vettäkin tuli niskaan viimeisillä kilometreillä ihan riittävästi.

Viikko 37/2010 (14.9.2010 – 20.9.2010)

Ma: Pyöräily 18 km aika: 00:50:00.0
Ma: Punttisali aika: 01:00:00.0
Ma: Pyöräily 16 km aika: 00:40:00.0
Ti: Pyöräily 16 km aika: 00:40:00.0
Ti: Juoksu 15,97 km aika: 01:09:48.5, keskisyke: 142
Ke: Punttisali aika: 00:55:00.0
Ke: Juoksu 13 km aika: 00:59:20.0
To: Juoksu 16,51 km aika: 01:17:44.1, keskisyke: 136
To: Pyöräily 16 km aika: 00:40:00.0
Pe: Pyöräily 18 km aika: 00:50:00.0
Pe: Punttisali aika: 01:00:00.0
Pe: Pyöräily 16 km aika: 00:40:00.0
La: Juoksu 12,54 km aika: 00:56:44.8, keskisyke: 144
Su: Juoksu 26,27 km aika: 02:03:09.1, keskisyke: 134

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *