Lomille lomps

Yhden lepoviikon jälkeen alkoi jälleen juoksuinotoa löytymään. Maanantai meni vielä pyöräilyn merkeissä, mutta tiistai-iltapäivästä olikin lomanaloituslenkin vuoro. Viikonlopun lenkit olivat olleet ensimmäisiä juoksuja maratonin jälkeen ja niin ollen myös rauhallisia. Nyt annoin jo sykkeidenkin nousta ja menin vähän reippampaa vauhtia. Testissä olivat myös uudet Nimbukset jotka olin tilannut web:n kautta Englannista. Samanlaiset olivat kuin edellisetkin joten webbi-tilaus kannatti. Matkaa kertyi reilu 15 km.

Keskiviikkoaamusta käytiin Tuulin kanssa yhdessä juoksulenkillä. Mentiin sellaista vähän alle 5:30 min/km vauhtia. Illalla käytiin vielä Nokian Iltarasteilla Pinsiöntiellä. 5 km:n reitti meni ihan mukavasti, joten se oli ihan hyvä valmistautuminen viikonloppuna alkavalle Fin5:lle.

Torstaiaamusta lähdin tekemään ylipitkää juoksulenkkia. Yhdenksän aikaa aamulla tankkasin juomavyön täyteen urheilujuomaa ja taskuun muutaman energiapatukan. Tarkoitus oli lähteä hölkkäilemään 6 min/km vauhtia siten, että vuoreotellen 25 min juoksua ja sitten 5 min reipasta kävelyä. Matkan mitasta en ollut vielä tehnyt päätöstä, joten se selviäisi juoksun aikana, kun alkaa tietämään miten sitä jaksaa… toivottavasti ainakin maratonin verran. Vauhtia en saanut millään putoamaan 6 minuuttiin joten oli mentävä n. 5:30 min/km vauhtia. Ensimmäinen 25 min meni tosi rennosti ja 5 min kävely rentoutti entisestään seuraavaa juoksupätkää. 7 km:n jälkeen piti käydä kiskalla vessassa, mutta sen jälkeen vessareissuja ei tarvinnut tehdä. Toinen ja kolmaskin 25 + 5 min meni kevyesti eikä ongelmia esiintynyt. Neljännen kävellyn alussa Tuuli sai minut pyörällä kiinni ja pyöräili loppumatkan mukana. Keskivauhti oli pysynyt 6 min/km:ssä kävelyosuudet mukaanlukien, joten neljännen kävelyn jälkeen aikaa oli mennyt 2 tuntia ja matkaa 20 km. Olin päättänyt kokeilla juosta 5 tuntia joten reittisuunnitelma tehtiin sen mukaan. Nyt olin juossut kotoa Pirkkalan kautta Ratinaan, nyt matka suuntasi kohti rantatietä ja sieltä kohti Ylöjärven keskustaa. Kävelyosuuksilla oli alkanut vasemman polven etuosassa esiintymään kipua, mutta juoksussa kipua ei tuntunut. 30 km:n jälkeen alkoi jo odottamaan kävelyosuuksia, sillä ne piristivät aina vähäksi aikaa juoksua. Maraton meni aikaan 4:11:30. Viimeisellä puolella tunnilla en enään kävellyt vaan juoksin tasan 5 tuntiin jolloin matkaa oli kertynyt 50,65 km. Jalat menivät kyllä melko jumiin, mutta mitään vaivoja ei juoksusta tullut. Vaikeinta reissussa oli varmaankin vauhdin pitäminen riittävän rauhallisena. Liian rauhallinen vauhti tuntui vain jumittavan paikkoja enemmän ja tästä syystä en 6 min/km vauhtia pystynyt menemäänkään. Rauhallista juoksuvauhtia pitää harjoitella, mikäli haluaa juosta pitempiä aikoja/matkoja.

Perjantaina oli lepopäivä. Kävin kuitenkin jalkahieronnassa, mikä tosin ei ollut kovin mielyttävä kokemus edellispäivän 5 h:n juoksun jälkeen.

Lauantaiaamusta tein 12 km:n reippaamman lenkin, mutta meno oli vähän kankean oloista. Vauhti ei ollut kovin kummoinen, ja sykkeetkin olivat korkealla.

Sunnuntaina olimme jo saapuneet Saarijärvelle. Päivällä olisi ensimmäinen suunnistus, mutta aamusta ehti vielä hyvin tekemään reilun 11 km:n rauhallisen juoksulenkin.

Tämä viikko oli kautta-aikojen toinen yli 100 km:n juoksuviikkoni (101 km). Tämän lisäksi tuli vielä reilu kymppi suunnistusta, joten määrällisesti viikko oli hyvä (laadusta en kylläkään olisi niin varma).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *