Työharjoittelussa

Kesälomaan tuli muutaman päivän tauko, kun maanantaina piti raahautua taas työpaikalle. Raahautumiseksi töihin saapuminen melkein muodostuikin, sillä 16 km:n matkasta jouduin kävelemään 5,5 km. Oli taas oikein maanantaiaamun älyn väläys ja aivot narikassa. Aamulla kun lähdin maantiepyörällä sotkemaan töihinpäin, niin totesin, että renkaisiin voisi lisätä vähän ilmaa. Pyöräilin siinä sitten työmatkan varrella olevalle huoltoasemalle ja ruuvasin venttiilin korkin auki. Siinä sitten muistin, että näissä renkaissa on maantiepyörille tyypillinen Presta -venttiili. Tämän tyyppinen venttiili toimii siten, että ensin ruuvataan venttiilin päässä olevaa pientä ruuvia vähän auki ja sitten pitää painaa vielä venttiilin tappia jotta ilmaa menisi sisään tai tulisi ulos. Tein juuri näin, ja venttiilin tappia painaessa ilmaa tuli ulos sen verran, että rengas meni aika lössöksi. Sitten piti alkaa täyttämään rengasta, mutta eihän huoltoaseman letku tietenkään tuon tyyppiseen venttiiliin sopinut. Loppumatka meni siis kävelyhommiksi. Päivällä piti sitten vaivata työkaveria jotta pääsin hommaamaan oikeanlaisen adapterin venttiiliin ja täyttämään renkaan. Pyörä tuli siis kuntoon, joten pääsin töiden jälkeen tekemään pyörälenkin Säijän kautta kotiin. 50 km lenkillä tuntui, että koko matkan oli vain vastatuulta ja muutenkin ensimmäinen pyöräily kuukauteen tuntui tahmealta.

Koko kesäloma oli taukoa myös salilla käynnistä, mutta tiistaina täytyi sekin huvi taas aloittaa. Siitä on nyt sitten loppuviikko kärsitty, kun paikat ovat kipeät, vaikka varovaisesti yrittikin aloittaa. Aamulla tuli pyöräiltyä myös töihin ja illalla sitten juosten kotiin. Eipä kovin rennolta juoksukaan tuntunut, mutta siitäkin huolimatta VK1 -lenkki tuli tehtyä.

Keskiviikkona oli synkkä ja myrskyinen päivä… tai ainakin sateinen ja myrskyinen. Vettä oli tullut yön ja päivän aikana yli 40 mm ja rakeitakin oli kuulemma lähistöllä tullut. Onneksi illaksi sateet lakkasivat, sillä ohjelmassa oli Pirkkalassa juostava Yöhölkkä – tai ei se nyt oikein yöhölkkä ollut sillä lähtö oli jo klo 19. Lämpöä oli vajaat parikymmentä asetetta ja etelätuuli oli erittäin kova. Lähtöhetkellä meinasi alkaa vettäkin satamaan, mutta se onneksi jäi vain muutamaan tippaan. Matkana 10,6 km, reitti kulki kuntopolkuja pitkin ja oli paikoin melko mäkinen, reitti juostiin kahtena lenkkinä. Tavoitteeni oli päästä keskimäärin 4 min/km vauhtia. Ensimmäinen kierros tuli juostua melko varovaisesti, kun ei ollut mitään hajua millaisia mäki vastaan tulisi. Toiselle lenkille lähtiessä vastatuuli aika melkoinen ja peesiapua ei ollut. Toinen kierros meni melkein ensimmäisen kaltaisesti, ylämäissä vähän himmailtiin ja muuten mentiin mitä kintuista pääsi. Jotenkin kuitenkin meno oli melko tasapaksua eikä edes lopussa saanut juurikaan irroiteltua. Toisen kierroksen jouduin juoksemaan melkein koko ajan yksin joten kiriapuakaan ei ollut. Matkan aikanakaan ei oikein missään vaiheessa tuntunut pahalta, joten silloin ei ole saanut koneesta kaikkea irti. Olisikohan tuohon saamattomuuteen ja jumiin ollut osasyynä edellispäivän 16 km VK-treeni. Aika kuitenkin oli 41:24 eli 3:54 min/km vauhtia tossu liikkui, joten ihan tyytyväinen täytyy olla.

Torstaina alkoi kesäloman osa 2. Aamusta tein 14,5 km:n juoksulenkin ihan rauhallisella vauhdilla. Sykkeet olivat kyllä todella korkealla, mutta minä vähän epäilen, että mittari ei näyttänyt ihan oikein, sillä sykkeet nousi alamäkiosuudellakin 15 pykälää – tai sitten on päällä joku rytmihäiriö.

Perjantai onkin sitten lepopäivä, sillä silloin matkataan kohti Saariselkää ja siellä viikonloppuna suunnistettavaa Tunturisuunnistusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *