“Huh hellettä” sano…

Valittaa ei pitäisi, mutta kyllä nää extra-helteet saisi jo päättyä. Parhaat lenkkisäät ovat keskellä yötä, vaikka ei lämpö silloinkaan aina ole pudonnut alle 20 asteen, mutta ei ainakaan aurinko porota.

Maanantainakin piti lähteä Imatra/Ruokolahden Fin5:lta pois kun yli 30 asteen lämmössä ei ollut miellyttävä kirmata metsässä, eikä telttayötkään kovin viileitä ollut. Toisaalta ei kauheasti huvittanut ajaa 80 km matkaa kisapaikallekkaan joka päivä, joten Finin kuntosarjakokeilu jäi yhden päivän mittaiseksi. Maanantai-iltana ajoimme siis vielä Imatralta mökille. Tiistaina pidin suunnitellun lepopäivän, mutta keskiviikon juoksulenkki tuli tehtyä kärpästen riemuksi mökin hiekkateillä.

Keskiviikkona poikkesimme päiväksi kotiin puolentoistaviikkon reissauksen jälkeen. Torstaiaamusta tuli tehtyä kotimaisemissa vetoharjoitus. 3 x 500 m + 1 x 1000 m + 3 x 500 m + verryttelyt tuli temmottua aamulämmössä. Illalla rantauduimme jälleen Vehkajärven maisemiin jossa tein illalla vielä 9 km:n saunattoman saunalenkin.

Perjantaiaamustakin oli lämpöä jo yli 20 astetta, mutta onneksi oli pilvistä ja sadekuurokin tuli niskaan joten juoksu ei ollut tälläkertaa niin tuskaista.

Lauantaina oli kovan lenkin vuoro ja se tuli tehtyä numero rinnassa Orihölkässä. 8 km oli matkana, aurinko porotti täydeltä terältä ja lämpöä 27 astetta. Sopiva yhdistelmä kankaan hiekkateillä juoksemiseen. Alkukiihdytyksen jälkeen edessä juoksi toistakymmentä äijää, mutta jokunen tuli sentään matkan aikana napattua kiinni. Tuskaa oli koko matkan, mutta 28:48 aikaan täytyy olla tyytyväinen ja pääasia, että palleakramppi ei äitynyt niin pahaksi etteikö olisi pystynyt täysipainoisesti juoksemaan. Sijoitus oli kuudes, joten viimevuoden ykkössijalle ei tullut jatkoa, tosin tälläkertaa viivalla oli vähän kovempia äijiä. Tuuli sentään nappasi naisten hopeapokalin.

Sunnuntaiaamupäivästä viikon pitkäksi kertyi vain 20 km. Sykkeitä en kauheasti tarkkaillut, mutta rauhallista vauhtia yritin mennä. Onneksi taivas oli pilvessa ja tuultakin sen verran, että suurimmat kärpäsparvet pysyivät pois kimpusta. Vähän väsynyttä meno oli, taisi vielä lauantain kova painaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *