Määräviikko

Koko neljäs lomaviikko kului mökkeilyn merkeissä, ja Vehkajärven hiekkateitä tuli kulutettua oikein urakalla.

Edellinen viikonloppu oli ollut sen verran rankka, että maanantaina ei tullut tehtyä kuin kevyt 11 km:n lenkki. Ja sekin tuntui melko väsyneeltä.

Tiistai olikin sitten jo vähän virkeämpi päivä ja aamun 14 km:n VK-harjoitus meni ihan mukavasti. Illalla oli Tursassa lähimaastossa P:laitumen iltarastit. Pienelle alueelle oli rastit ängetty, mutta perhoslenkeillä toteutettuna se oli ihan mukava lenkki. Reitti ja maasto oli hieno lukuunottamatta yhtä rastia joka pilasi koko suunnistuksen. Ko. rasti oli lykätty johonkin pirun pusikkoon jossa piti olla yksi kumpare jossa rasti olisi. Tiheikköön oli kuitenkin ajettu maakasoja joita ei kuitenkaan kartalta löytynyt. Jonkin aikaa minä maastoa haravoin, mutta kun ei löytynyt, niin kyllästyin ja lähdin seuraavalle rastille – oli kuulemma rastikin vähän väärässä paikassa.

Keskiviikkoaamusta tein viikon pitkän lenkin, 28.5 km. Tarkoituksena oli, että nyt mentäisiin riittävän rauhallisesti ja kilometriaika saisi olla lähellä 5 minuuttia. Sykkeet olivat kyllä suht alhaalla, mutta vauhti nousi yrityksestä huolimatta 4:50 min/km paikkeille. Loppu 6 km oli melko väsynyttä ja sinä aikana alkoikin jo löytymään niitä kaivattja 5 min kilometrejä. Illalla vielä Sa:jen kanssa Naantalissa iltarasteilla ja kesäteatterissa. Eipä ollut Naantalin maastokaan kovin kummoista, pusikkoa ja risukkoa sieltäkin löytyi. Onneksi tuli mentyä vain 4 km reitti sillä aamun pitkä lenkki painoi jonkin verran.

Torstaina ei tullutkaan tehtyä muuta kuin 12 km kevyehkö lenkki. Ihmeen alhaalla sykkeet olivat vaikka vauhti olikin lähempänä 4:30 min/km.

Perjantaiaamusta juoksin 13 km:n lenkin jonka aikana tein 5 x 1 km vetoja. Vedon vauhti 3:35 – 3:40 ja palautusta km. Kevyemminkin olisi voinut mennä. Illalla vielä RiLe:n kanssa 12 km saunalenkki.

Lauantaina puoliltapäivin oli vuorossa Kankaanpäässä suunnistuskisat ja matkana vähän päälle 8 km. Metsä oli märkä ja maasto avokallio/suo painotteinen. Liukasta ja raskasta oli, mutta ihmeen hyvin liput löytyivät. Muutama rastinotto olisi voinut mennä vähän sujuvammin ja paremmalla onnelle nekin olisi löytynyt suorilla. Mutta paljon huonompaankin suoritukseen olisi ollut otollinen maasto, joten ihan tyytyväinen pitää olla. Illalla tuli tehtyä vielä rauhallinen 11 km:n saunalenkki.

Sunnuntaiaamusta lähdin tekemään 13 km:n lenkkiä. Tarkoituksena oli mennä lenkin puolessa välissä 6 km rennon reipasta vauhtia, mutta sen verran väsynyttä meno oli, että ei sitä oikein rennoksi tai edes reippaaksi voinut sanoa. Päiväunet auttoivat sen verran vireystilaan, että illalla kevyt kymppi meni taas ihan mukavasti – enemmänkin olisi jaksanut, mutta eiköhän viikon 125 km juoksua ja 22 km suunnistusta riitä tällä kertaa.

Viikon saldo:
Ma: ip. juoksu 11.1 km
Ti: ap. juoksu 14.3 km, ip. suunnistus 6.8 km
Ke: ap. juoksu 28.5 km, ip. suunnistus 6.1 km
To: ap. juoksu 12.1 km
Pe: ap. juoksu 13.1 km, ip. juoksu 12.1 km
La: suunnistuskisa 9.7 km/1:20 (tot.), ip. juoksu 11.1 km
Su: ap. juoksu 13 km, ip. juoksu 10.2 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *