Uusilla reiteillä

Viikko 28 (10.-16.7.2023)

Kolmas lomaviikko sujui mukavissa keleissä, ja pääasiassa mökkeilemässä Vehkajärvellä. Muutama sadekuuro viikkoon mahtui, mutta pääosin oli poutaa ja lämpötiloissa liikuttiin hellerajan tuntumassa, joten mistään kauhean paahtavista keleistä ei tarvinnut kärsiä, mutta hyvin kuitenkin tarkeni. Kovat tuuletkaan eivät olleet kiusana.

Maanantai oltiin vielä kotimaisemissa. Heti aamusta juoksin kotoa Tohlopin ja Santalahden kautta Kalevan maauimalalle. Jalka oli ihan hyvän tuntuinen ja vauhti nousikin 4:24 min/km:iin. Matkaa kertyi 14,5 kilometriä ja aikaa kului 1:04. VK-lenkiksi tämän voisi luokitella. Sää oli jo melko lämmin, asteita oli parikymmentä ja aurinko paisteli. Hiki siis valui, mutta onneksi juoksun päälle pääsi maauimalaan uiskentelemaan. Uin pullarilla 2000 m. Ihan ok:lta uinti tuntui – vielä kun saisi avovesiuintiin intoa. Uinnin päälle Itsudemoon tankkaamaan ja sitten elokuviin katsomaan uutta Indiana Jonesia.

Tiistaiaamusta lähdin polkemaan kohti Vehkajärveä. Alle otin gravelin, kun oli tarkoitus polkea uusia hiekkateitä pitkin. Uutta pätkää tuli heti Pirkkalassa kun poljin Heikkiläntien kautta. Sitten matka jatkui Lempäälän kautta kohti Vesilahtea normaalia reittiä, mutta Näppilänsalmen jälkeen käännyin Koskenkylään päin ja sieltä jatkoin Kehron kautta kohti mökkiä. Loppumatkan varrella kiertelin vielä Väinö Linnan reitillä sekä Kiimankulman hiekkateillä. Yhteensä matkaa kertyi 100 km ja aikaa kului hieman alle 4 tuntia. Eli rauhassa tuli mentyä ja reitistä oli yli puolet hiekkatietä.

Keskiviikkona poljin jälleen gravelilla rauhallisen 60 kilometrin reissun pitkin poikin Punkalaitumen hiekkateitä. Reitti kulki mm. Katialantiellä, Oriniementiellä, Aronkulmantiellä, Ala-Jallintiellä sekä Valajärven takana Järvenrannantiellä. Keli oli edellisen päivän tapaan vallan mainio. Aurinko paisteli ja lämpöä riitti hellelukemiin asti. Heti pyöräilyn päälle juoksin 9 kilometrin pätkän Valajärventien hiekkapinnalla. Vauhti oli 4:38 min/km ja keskisyke 130 bpm. Jalka ei ollut ihan tuoreimmillaan. Muutenkin nämä yhdistelmätreenit ovat jääneet tänä vuonna melko vähiin.

Myös torstaina sää oli komea. Edessä oli pitkä pyörälenkki, joka kulki pääosin uusia reittejä pitkin. Tuulta oli vähän ja se puhalteli etelästä päin, eli alkumatkasta se oli vastainen, mutta loppumatkasta se siivitty pyörän hyvään vauhtiin. Ensin poljin Nuutajärven kautta Hanhisuolle ja sieltä Urjalantielle. Urjalantien jälkeen alkoi uudet tuntemattomat reitit, kun suuntasin Lautaportaaseen päin ja sieltä Räyskälän kantatien kautta Härkätielle. Härkätietä pitkin poljin aina Somerolle asti. Matkalla kävin pyörähtämässä Eerikkilän urheiluopiston parkkiksella, kun en ollut siellä ennen käynyt. Somerolla pidin pienen tauon, kun hain kaupasta vähän täydennystä juomavarantoihin ja vähän muutakin purtavaa tuli otettua. Somerolta poljin Pitkäjärvelle, josta käännyin kohti Ypäjää. Ypäjältä Hurrinkulmalle ja sieltä Ristimäenkulman kautta takaisin mökille. Matkaa kertyi 177,5 kilometriä ja aikaa kului 5:40, eli keskariksi muodostui 31.3 km/h ja keskitehot olivat 188W. Mukava reitti ja alustan kunto yllätti positiivisesti. Huonoja pätkiä ei juurikaan ollut ja tosi hyvää pintaa oli paljon. Maisemiltaankin reitti oli ihan mukava. Oli metsäpätkiä ja peltomaisemia, tylsät pusikkopätkät olivat vähissä.

Perjantaina ei tullut kuin vähän graveloitua mökin lähellä hiekkateillä. Päivällä oli mökillä tullut kunnon sadekuuro, mutta sen alle en onneksi joutunut. Pyöräilyn yhteydessä tuli käytyä Jalasjoen torilla letulla.

Lauantaina aamupäivästä polin maantiepyörällä mökiltä kotiin. Sen verran ajoissa olin liikenteessä, että lämpö ei ehtinyt nousemaan kuin vähän päälle pariinkymmeneen asteeseen. Tuulen suunta oli myös suotuista ja se siivitti keskivauhdin mukavaksi. Reitti kulki ensin Haritun kautta, eli hiekkatietä tuli alkuun 7 kilometriä. Sitten Punkalaitumen keskustan kautta Sastamalaan ja sieltä Häijään, Salmin ja Siuron kautta kotiin. Matkaa kertyi 105 kilometriä ja aikaa kului 3:17, eli keskivauhdiksi tuli mukava 31.9 km/h, keskitehon ollessa 185W. Jalka oli yllättävän hyvä, vaikka treenitunteja oli viikolta takana jo aika lailla.

Sunnuntaina aamupäivällä lähdin juoksemaan viikon pitkistä. Vähän arvelutti kuinka väsynyt jalka olisi, ja kyllähän se vähän olikin. Juoksin kuitenkin 27 kilometriä 5:10 min/km vauhdilla, keskisykkeen ollessa 123 bpm. Eli ihan ok, vaikka väsynyttä olikin. Muuten sää oli jälleen mukava, mutta etelätuuli puhalteli paikoin ikävästi vastaan. Iltapäivällä kävin vielä pyörällä Pirkkalan Veskassa ja tulin Santalahden kautta takaisin. Matkaa kertyi tästä rauhallisesta lenkistä 32 kilometriä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *