Lomailemaan

Mikäli blogi -sivuston tilastot pitävät paikkansa, niin tämän pitäisi olla minun 100. kirjoitus. Tätä onkin hyvä juhlistaa aloittamalla kesä-, pakko- yms. lomat. Seuraavan kerran kulkukortti leimataan sisään vajaan seitsemän viikon kuluttua.
 
Nyt kun on vuosikin sopivasti kääntynyt jälkimmäiselle puoliskolle, niin voisi tehdä pienimuotoisen puolivuotistilinpäätöksen. Mitään ihmeellisiä saavutuksia ei tosin ole saatu aikaan, mutta jotain sentään. Puolimaratonin ennätys parani Idea Park juoksussa aikaan 1:21:09 ja myös TeivoCup:n ennätys parani aikaan 17:48. Siinä ne tämän vuoden alkupuoliskon suuret saavutukset olivatkin. Alkuvuosi meni taas jalkaongelmien parissa, mutta helmi-maaliskuussa jalat alkoivat taas kestämään paremmin juoksemista ja kilometrejäkin alkoi kertymään. Maaliskuussa tuli hiihdettyä minun 10. Pirkan Hiihtoni, ja huhtikuussa alkoivat iltarastit ja muut suunnistuskisat. Käydyistä suunnistuskisoista voisi nyt mainita ainakin SM-erikoispitkän ja Jukolan viestin. Työmatkapyöräilyä on tullut harrastettua taukoamatta.
 
Ensimmäisen vuosipuoliskon treenimääristä sen verran, että juostua on tullut vähän reilu 1500 km, hiihtoa suurin piirtein saman verran, suunnistusta pari sataa kilometriä, pyöräily n. 1700 km ja punttisalikertoja 39. Näistä tulee tuntimääräksi yhteensä vähän vajaa 400 h, eli n. 2 h/pv. Alkuvuoden hiihtotunnit kyllä nostavat tuota keskiarvoa jonkin verran, joten loppuvuonna tuskin sama tahti jatkuu.
 
Tämän viikon alkupuolella on täynyt yrittää myös olla aktiivinen treenien suhteen, sillä loppuviikon ohjelmasta ei ole varmuutta. Huomenna nimittäin pitäisi suunnata auto Vaasa – Uumaja -linjalta kohti Norjaa ja Bodo:ta ja siellä tekemään suunnistussuorituksia Midnattsolgeloppet -kisoissa. Suunnistusta pitäisi tulla siis ainakin 4 kisan verran, mutta toivottavasti myös juoksukilometejä kertyy.
 
Maanantaina tuli käytyä viimeisen kerran vähään aikaan salilla, sillä lomalla tuskin tulee sinne raahauduttua. Työmatkat meni pyörällä.
 
Tiistain työmatkat meni juosten siten, että aamusta 12 km:n VK-treeni (+verryttelyt molemmissa päissä). Juoksu oli kevyen tuntuista ja alle 4:20 min/km vauhtia sai pidettyä yllä hyvin jopa Pyynikin mäkisimmilläkin kilometreillä. Iltapäivällä meno oli taas ihan eri luokkaa. Vaikka vauhti oli 35 s/km hitaanpaa kuin aamulla, niin juoksu tuntui silti ainakin 35 kertaa vaikeammalta.
 
Keskiviikkoaamun juoksu meni taas ihan mukavasti, vaikkakin aluksi meno tuntuikin melko väsyneeltä. Ja töistä vielä pyörällä pois jotta keskimääräinen treenimäärä 2h/pv tulisi täyteen ;).
 
Seuraava kirjoitus tulee sitten varmaan vuonojen maasta… mikäli tekniikka toimii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *