Syyslomalle

Viikko 35/2021 (30.8. – 5.9.2021)

Kesän viimeiset päivät olivat vielä sen verran lämpimiä ja komeita, että ulkoilua piti harrastaa niin kuin viimeistä kesäpäivää. Heti syyskuun puolelle päästyä lämpötilat tippuivat selvästi ja vettäkin alettiin taas saamaan.

Viikko oli muutenkin jäiden polttelua, sillä lauantaina oli tarkoitus lähteä ajelemaan kohti Oulua ja sunnuntaina jatkettaisiin Kiilopäälle. Kahden viikon mittainen syysloma oli siis edessä ja odotukset hienoista ruskakeleistä olivat korkealla.

Vaikka maanantaina olikin hieno päivä, niin ulkoilua ei ollut kuin työmatkapyöräilyn verran. Illalla tuli tehtyä tunnin kotisalitreeni.

Tiistaina kävin polkemassa, ainakin kesäkauden, viimeisen maantiepyörälenkin. Lämpöä oli vajaat 20 astetta ja aurinko paisteli, tuulikaan ei juuri haitannut polkemista. Kiersin Siuron, Salmin, Häijään, Heinijärven, Mahnalan, Sasin ja Pinsiön kautta kulkevan lenkin. Matkaa kertyi pikkuisen vajaat 80 kilometriä ja aikaa kului vähän alle 2:40, eli keskinopeus oli täten myös vähän alle 30 km/h. Keskitehot olivat 183W. Päälle juoksin vielä 10 km lenkin Vuorentaustan ja Tesomajärven kautta. Vauhti oli 4:27 min/km, sykkeet jonkin verran korkealla, mutta meno tuntui ihan hyvältä, vaikka takareidet jumittelivatkin loppumatkasta.

Keskiviikkona kävin jälleen pyörällä töissä. Lämmöt olivat iltapäivälläkin alle 15 asteen, joten pitkillä sai mennä molempiin suuntiin. Illalla oli MO:n treenit. Ensin tunnin luento vapaauinnin käsivedosta ja sitten päälle tunnin treeni altaalla, jossa toteutettiin käytännössä luennon oppeja. Taas löytyi intoa uintiin, kun sai jotain konkreettista opeteltavaa.

Torstaina taas työmatkapyöräilyt. Nyt lämmöissä päästiin hädin tuskin 10 asteen yläpuolelle. Töiden jälkeen kävin juoksemassa harjulla 12 km:n lenkin. Juoksu oli vähän väsyneet ja kankean oloista. Vauhtikaa ei päätä huimannut, tosin tarkoituskin oli ottaa vähän rauhallisemmin, josko takaosasto tykkäisi parempaa kevyestä menosta pehmeellä alustalla. Melkein tunnin sain kulutettua aikaa reissuun. Vettä tihutteli melkein koko matkan ajan.

Perjantaista muodostui vähän yllättäen vapaapäivä treenien osalta. Tulevan reissun tavaroiden pakkailuun ja TV:n katseluun se ilta sitten tuhraantui.

Lauantaina lähdimme sitten ajelemaan kohti Oulua. Hyvässä kelissä saimme ajella, vaikka kova tuuli nappasikin melko hyvin kahteen auton katolla olevaan maastopyörään. Kuortaneen urheiluopistolla pysähdyimme jaloittelemaan ja syömään. Toinen stoppi tehtiin vielä lähempänä Oulua, joten kahden pysähdyksen taktiikalla meniin. Illalla Oulussa kävimme Jalon kanssa juoksemassa reilun 13 kilometrin lenkin. Hupisaarilta lähdimme ja Nallikari käytiin kiertämässä. Ensimmäiset viisi kilometriä Jalo veti flexi kireänä koko ajan, mutta sitten alkoi veto vähän rauhoittumaan ja omakin juoksu muuttui sitä myöden rennommaksi. 4:45 min/km vauhdilla menimme käytännössä flätissä maastossa. Tuulta oli, niin kuin Oulussa yleensäkin, mutta melko hyvin pystyimme kovat vastatuulipätkät välttämään.

Sunnuntaina iltapäivällä saavuimme Kiilopäälle. Hienon aurinkoinen sää oli eikä kauhesti tuullutkaan. Treenit jäivät jälleen väliin, mutta kapusimme kuitenkin koirinen kanssa Kiilopään huipulle ja kiersimme takakautta takaisin alas. Tunnin lenkki siitäkin tuli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *