Treeniväsymystä

Viikko 30/2021 (26.7. – 1.8.2021)

Kolmas ja tällä erää viimeinen kesälomaviikko oli säiden osalta parin edellisen viikon välimuoto. Ensin oli pari päivää tuskaisen helteistä, sitten ilmat viilenivät ja sateitakin alettiin saamaan. Tuulisiakin päiviä oli, etenkin torstaina tuulimittariin tuli lomakauden parhaita puuskia.

Treenienkin osalta viikko oli kaksijakoinen. Hyviä treenejä mahtui viikolle, mutta toisaalta tuli myös peräti kolme lepopäivää. Alkuviikon kovat treenit jäivät painamaan kroppaan koko viikoksi ja olo oli melko nuutunut ja väsynyt koko loppuviikon ajan.

Maanantai oli viikon ensimmäinen lepopäivä, mutta heti tiistaiaamusta lähdin tekemään pitkää juoksulenkkiä. Jalat olivat vielä vähän väsyneet viikonlopun treeneistä, mutta matkan edetessä jalat kyllä virkistyivät. Testailin juoksun aikana myös energiageeliä ja Blockseja – hyvin upposivat. Reitti kulki Teivon kautta Keijärven taakse ja sieltä Haaviston, Elovainion ja  taas Teivon kautta takaisin kotiin. Matkaa kertyi tasan 30 kilometriä ja aikaa kului 2:25. 25 km:iin asti yritin pittä 4:55 min/km vauhtia ja siinä onnistuinkin ihan hyvin. Tosin sykkeet olivat hieman liian korkealla, mutta lämpöäkin oli yli kahdenkymmenen asteen verran. 25-28 kilometrit juoksin vähän reippaampaa, hieman alle 13 minuuttiin. Lopuksi vielä pari kilometriä rauhallisesti. Illalla kävin vielä pyöräilemässä gravelilla Tampereen kierroksen. Ihan rauhallisesti kelailin ja katselin maisemia. Syy pyörälenkkiin oli, että hain Pirkkalasta itselleni uudet, mutta käytetyt pyöräilykengät. Matkaa kertyi 37 km ja ajoaika oli 1:40. Pysähdyksiä oli ja poikkesin pulahtamaan veteenkin Loukonlahdessa.

Keskiviikkoaamuna piti polkea mökille, mutta Punkalaitumelle oli ennustettu aikaista vesisadetta, joten poljin lenkin kotipuolessa. Maantiepyörällä olin liikenteessä ja kiersin Siuron, Salmin ja Jumesniemen kautta Hämeenkyröön. Sieltä jatkoin Viljakkalaan, Karhelle, Mutalaan. Ylisen, Haaviston ja Elovainion kautta kaarsin takaisin kotiin. Matkaa kertyi 110 km ja aikaa kului 3:45, eli keskivauhti oli 29.5 km/h. Keskitehot olivat 181W ja nousmetrejä oli vähän vajaan kilometrin verran. Lämpöä oli 24 astetta ja itätuuli haittasi etenkin loppumatkasta. Jalka ei ollut ihan terävimmillään, vaikka alkumatka tuntuikin mukavan vauhdikkaalta, mutta myötätuuli taisi auttaa asiaan. Pyöräilyn päälle juoksin vielä 5,4 km 4:45 min/km vauhdilla. Alkukankeuden jälkeen juoksukin lähti ihan hyvin rullaamaan, vaikka jalat olivatkin melko väsyneet.

Keskiviikkoiltapäivällä ajelimme vielä mökille ja tortaina Turkuun. Torstai oli viikon toinen lepopäivä.

Perjantaina oli Turussa kuurosateista, mutta se ei haitannut kun tarkoitus oli tehdä uintitreeni Samppalinnan maauimalassa. Puolenpäivän aikoihin maauimalassa oli melko rauhallista eikä ruuhkassa tarvinnut kauhoa. Uin pullarin kanssa 2500 m 250 metrin pätkissä. Uintiaika oli hieman alle 57 minuutin. Uintilasien kanssa oli edelleen jonkin verran ongelmia, sillä vesi pääsi oikean linssin taakse. Sama vaiva oli jo edellisellä viikolla avovedessä. Yritin eri säätöjä tehdä, mutta en kokonaan saanut poistettua ongelmaa. Uinnin päälle kävin juoksemassa Samppalinnalta vajaan tunnin lenkin Aurajoen tuntumassa. Jalka oli ihan hyvän tuntuinen ja vauhti nousikin 4:32 min/km:iin. Reitin alussa ja lopussa oli vähän nousua, mutta pääosa reitistä oli ihan flättiä.

Lauantaina ajoimme Turusta suoraan Hämeenkyröön, jossa Tuuli osallistui Maisematriathloniin. Minä olin koirien kanssa vain kaanatusjoukoissa mukana. Kisan päälle pyöräilin maantiepyörällä Kehäkukalta Jumesniemen, Salmin, Siuron, Sasin ja Pinsiön kautta kotiin. Matkaa kertyi  67 km ja aikaa kului 2:13, eli keskari oli hieman päälle 30 km/h. Reitillä oli nousumetrejä hieman vajaat 700 m (laskua 50 m vähemmän), joten keskitehotkin nousi melko helposti 200 W:iin.

Sunnuntai oli jälleen lepopäivä.

Nyt on Tahkoa silmällä pitäen tehdyt treenit tehty ja viimeiset kaksi viikkoa ennen kissa otetaan tosi rennosti ja koitetaan saada paikat kuntoon ja virkeiksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *