Helteet jatkuu

Viikko 26/2021 (28.6. – 4.7.2021)

Tälläkin viikolla ollaan päästy taas “nauttimaan” helteistä. Pienissä määrin tämä olisi ihan kivaa, mutta nyt vähän alkaa jo tökkimään. Reenejä pystyy nyt kyllä tekemään kun ei ihan kuumimpaan aikaan lähde liikenteeseen. Yöllä on onneksi reilusti alle kahdenkymmenen asteen, ja kun laittaa yläkertaan läpivedon, niin kämpän saa aamuksi sopivan viileäksi.

Maanantaina olin perinteiseen tapaan konttorilla, ja pyörällä liikenteessä. Päivällä oli reilun tunnin hierontavuoro.

Tiistaiaamusta oli sopiva 16 astetta lämpöä lähteä tekemään juoksulenkkiä. Juoksin 11 kilometrin VK1-treenin 4:22 min/km vauhdilla. Keskisyke oli hieman kynnyksen yläpuolella. Ihan kaikkein rennointa juoksu ei ollut. Iltapäivällä kävin vielä uimassa Tesomajärvessä laiturien väliä (laajennetulla kaarella) neljä kierrosta putkeen. Märkkäri oli päällä ja lämmin oli. Matkaa kertyi 2350 m ja aikaa kului 58 minuuttia.

Keskiviikkoaamuna pyöräilin maantiepyörällä Säijän kautta töihin. Matkaa kertyi 50 kilometriä ja aikaa kului 1:37, eli keskivauhti oli 31 km/h. Keskitehot olivat 199W ja -sykeet 125 bpm. Ensimmäisen tunnin keskari oli 32,5 km/h. Lämpöä oli 17 astetta ja sen vähäisen tuulen suunta oli melko suotuisa.

Torstaina aamulla pyöräilin töihin, mutta illalla tulin kotiin juosten. Eipä ole pitkään aikaan tullutkaan juostua työmatkaa. Tällä kertaa tulin Pyynikin kautta, joten nousumetrejäkin kertyi vähän normaalia enemmän. Lämpöä oli 25 astetta ja aurinko paistoi, joten hiki virtasi. Matkaa kertyi 16.5 km ja aikaa kului 1:16. Nousumetrien ja lämmön vuoksi keskisyke nousi 138 bpm:n, mutta muuten juoksu kulki ihan ok.

Perjantaina juoksin rauhassa vajaan kolme kilometriä Tesomajärvelle uimaan. Siellä uin ilman märkkäriä 1.2 km / 30 min. Sitten samaa juoksureittiä takaisin kotiin. Uinti sujui ihan ok, mutta juoksujalka oli vähän väsynyt. Lämpöä piisasi taas melkein kolmekymmentä astetta.

Lauantaina olimme Alastarolle rippijuhlissa, ja iltapäivällä poljin sieltä Punkalaitumen, Vesilahden ja Säijän kautta kotiin. Jälleen lämpöä oli lähes kolmekymmentä astetta ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Lempäälään asti oli myös hieman sivuvastaista tuulta. Matkaa kertyi 108 km ja aikaa kului 3:38, eli keskivauhti oli 29.8 km/h. Ihan hirveetä puristusta ei jaksanut pitää yllä – keskitehot olivatkin vain 179 W ja keskisyke 123 bpm. Ihan hyvä reissu, eikä lämpökään haitannut, kun ajoviimaa kuitenkin oli ja juomakin riitti.

Sunnuntaina pidin lepopäivän treeneistä. Mutta pihalla kuitenkin 10 tuntia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *