Iisi vuoden aloitus

Viikko 1/2019 (31.12.2018 – 6.1.2019)

Uusi vuosi ja vanhat kujeet. Tiistaina päästiin uuden vuoden puolelle ja heti alkuvuoteen saatiin sen verran lunta maahan, että jonkinnäköiset hiihtokelit luonnon lumellakin on nyt tarjolla. Sen verran rankan oloinen on ollut loppuvuosi, että ajattelin ottaa alkuvuoden vähän kevyemmin, joten viikon treenituntimäärä jäi alle kymmeneen.

Maanantaina elettiin vielä vanhaa vuotta ja kun harjoituspäiväkirja näytti sellaista, että jos juoksisin aamulla työmatkan, niin saisin vuoden viimeiseen seitsemään päivään yhteensä 100 km juoksua. Hieman aamulla pelotti miltä juoksu mahtaisi tuntua, kun viikonlopun juoksut olivat sen verran väsyneen oloisia. Mutta yllättävän hyvin tossu liikahti eikä meno ollut laisinkaan väsynyttä. Pakkasta oli kuutisen astetta ja vähän lumistakin oli, mutta kesätossulla olin liikenteessä. Tällä lenkillä meni myös 200 juoksutuntia rikki ko. vuonna.

Tiistaina ei tullut tehtyä kuin kolmen vartin kotisalitreeni, keskiviikkona reilu tunti sisäpyöräilyä ja torstaina tunnin verran vapaauintia. Perjantaina kävin ainoan kerran pyörällä töissä, ja perjantaina aamupäivästä oli myös jalkahieronta.

Lauantaina tein vuoden ensimmäisen juoksulenkin. Nokian paloaseman lenkki meni neljän ja puolen vauhtia melko mukavasti, vaikka keli oli luminen ja pakkastakin oli kuusi astetta.

Sunnuntaina aamulla tuli avattua hiihtokausi. Luistelukalustolla lähdin matkaan, sillä lähiladullamme ei näyttänyt olevan vielä latua ajettuna, vaikka Lamminpäässä sellainen kuulemma jo olikin. Melko likaiset olivat ladut, koska puolen viikon paikkeilla olleet myrskykelit olivat heittäneet koivun oksaa ja havua hiihtobaanalle melko paljon. Kävin Lamminpään majan kautta kiertämässä Topin lenkin ja samaa reittiä takaisin. Sitten kävin sitten vielä Virelässä kääntymässä ja tälle reitille tuli mittaa hieman päälle 31 km. Ihan hyvä kauden avaus, eikä jaloissakaan tuntunut kopin pahalle eikä monotkaan kalvaneet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *