Sohjon kyntöä

Eipä ole tullut vielä hiihtokelejä tänne Ylöjärven korkeudelle. Lamminpäähän on kuulemma pieni hiihtopätkä saatu tehtyä, mutta ei minulla niin suurta hinkua ole suksille päästä, että lähtisin sellaista muutaman sadan metrin lenkkiä tahkoamaan.

Sen verran kuitenkin maassa on valkoista, että kun tuossa lauantaipäivänä kävin kiertämässä omassa mettäpahasessa joulukuusta etsimässä, niin kuusivarkaan jäljet erottuivat selvästi. Jäljistä päätelle saalistakin oli tullut, sillä jotain oli mettästä raahattu poispäin. Yritin vähän leikkiä salapolisia ja seurailin jälkiä. Mutta kun totesin, että omalta puolelta kuusta ei oltu kaadettu, niin jäljitysintokin lopahti.

Maanantaina kävin siellä UKK:lla näyttämässä polveani, mutta eipä sielläkään osattu siitä mitään sanoa. Väänneltiin, koputeltiin, paineltiin ja kaikkea mahdollista yritettiin, mutta mistään ei kipukohtaa saatu esiin. Kyllähän siinä lääkärin on paha sanoa mikä vikana on, kun ei tunnu mikään olevan vialla. Täytyy kuulemma rasittaa polvi kipeäksi ennen seuraavaa käyntiä.

Taitaa olla sen verran lääkärin pelkoa tuolla koivella, sillä heti kun lekurilla uhkaa, niin sitten ei enään mikään vaivaakkaan. Viikolla kävin kolmeen otteeseen tekemässä juoksukokeiluja. Ensin 25 min, parin päivän päästä 35 min ja sitten vielä 45 min. Yllättävän hyvin se lenkit kesti eikä seuraavanakaan päivänä juurikaan vihoitellut. Olisikohan se nyt sitten kuitenkin paranemaan päin.

Muuten viikko meni taas parin punttisalikerran ja pyöräilyn parissa. Kolmena päivänä kävin pyörällä töissä sekä viikonloppuna tuli tehtyä 42 km ja 50 km pyöräilyt. Märkää hommaa näillä sohjokeleillä.

Saa nähdä mitä treenejä jouluviikolle saa tehtyä. Nyt ainakin olisi ulkona aika lumista, mutta tuskin sitä niin paljon on tullut että hiihtämään pääsisi. Mahakin on ollut tässä pari päivää aikas kipeä joten ainakin tämän päivän juoksukokeilut taitavat jäädä väliin. Toivottavasti maha kuitenkin paranee jouluun mennessä, että pystyy joulupöperöitä syömään. Ja ennenkaikkea suklaata, sillä suklaalakko taukoaa jälleen viikoksi näin joulun kunniaksi.

Hyvät joulut nyt sitten vaan joka taloon ja torppaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *