Juoksutaukoa

Lauantaina tuli täyteen suunniteltu kahden viikon juoksutauko. Maratonin jälkeen ajattelin pitää ns. ylimenokauden ja laitoin tossut kuivumaan vähäksi aikaa. Sinänsä sopivaan kohtaan tuo tauko tuli, sillä tämän kahden viikon aikana satoi parin kymmenen sentin ensilumi ja viikon verran oli ulkona melko heikot juoksukelit. Vieläkin on lunta pihassa, mutta lauantaina alkanut “lämpöaalto” on sulattanut kävelytiet jo siihen kuntoon, ettei nastareiden kanssa tarvitse juosta.

Ihan lepäilyä ei nyt sentään tuo kaksi viikkoinen ole ollut, sillä muut reenit ovat pyörineet normaaliin tapaan. Muutama maratonin jälkeinen päivä tuli otettua kyllä melko rauhallisesti, mutta sitten pääsi jo pelaileen sulkapalloa ja sisäpyöräilemään. Työmatkapyöräily on jatkunut talvikeleistä huolimatta, ja kotisalitreeniäkin on koitettu tehdä.

Loppuvuodelle ei ole juoksun osalta enää tavoitteita. TeivoCupit alkavat taas parin viikon päästä, joten niihin voisi pitkästä aikaa osallistua. Loppukauden tavoite voisi kuitenkin olla, että saisi 2000 km juoksua täyteen. Se vaatisi 54 km:n viikkoja, joten periaatteessa se pitäisi olla ihan mahdollista. Ensi kauden tavoitteita ei ole vielä ehtinyt miettiä, mutta kyllä se varmaankin on uuden maratonennätyksen tekeminen. Täytyy vaan miettiä missä sitä lähtisi kokeilemaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *