Pirkanpyöräily 2017

Alkuviikko meni univelan maksamiseen. Edellisen viikonlopun yö-rogaining vaati veronsa aikaisten nukkumaan menoaikojen muodossa.  Maanantaina ei työmatkapyöräilyn lisäksi tullutkaan sitten muuta tehtyä. Tiistain treenit olivat myös pelkän työmatkapyöräilyn varassa. Tosin kotiin päin tulin kiertotietä, josta kertyi 50 km:n siivu. Tuolloin taisi olla tämän kevään/kesän paras pyöräilykeli, sillä tuulta ei juurikaan ollut ja lämpökin oli kohdillaan. Keskarikin nousi napsun päälle 30:n.

Keskiviikkona tuli sitten tehtyä jo juoksulenkki. Otin oikein Jalon matkaan mukaan ja kiskaisimme 14 km 4:28 min/km vauhdilla. Jalo suoriutui tällä kertaa oikein mallikkaasti lenkistä, vetoa ei ollut yhtään, vaan poika hölkkäili nätisti rinnalla tai muutaman metrin edellä. Ehkä 25 asteen lämpö hyydytti vähän setteriäkin. Itselleni ainakin otti hieman koville.

Torstaina oli parin tunnin MaSun sulkapallotreenit. Tällä kertaa tuli pari sellaista erää pelattua, että meikäläistä vietiin ihan tosissaan. Hiki lensi niin, että kenttä oli paikoin vaarallisenkin märkä, ja kone hakkasi ihan hyvillä lukemilla. Perjantaina tiesi pelannensa edellisenä päivänä, sillä paikat olivat jokseenkin kipeät ja jumissa. Jätin siis päivän treenit taas vain työmatkapyöräilyn varaan, ihan sunnuntain Pirkan pyöräilyä silmällä pitäen.

Lauantai ei ollut ihan optimaalinen päivä sunnuntain pyöräilyyn. Olimme tulleet perjantai-iltana Vehkajärvelle, ja kävin siellä aamusta tekemässä kevyen, tunnin juksulenkin. Tämän päälle pyöräilimme Tuulin kanssa puolisen tuntia Kokkon kodalle, jossa kiersimme metsässä kolme tuntia etsien paikkoja rasteille, jotka olisivat käytössä heinäkuun iltarasteilla. Tämän päälle sitten vielä puolen tunnin pyöräily takaisin mökille. Ja illallla vielä ennen saunaa nurmikon ajo, n. 1h.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa 40. Pirkan pyöräily. Itselleni tämä oli toinen täysmatka, eli 215 km. Matkaan lähdimme Valmetin 4-henkisellä tiimillä. Lähtöaikamme oli hieman ennen aamukasia, jolloin lämpöä oli 14 astetta ja taivas pilvessä. Sääennuste näytti, että puolilta päivin alkaisi satelemaan vettä, joten laitoin varmuuden vuoksi pitkät kamppeet päälle.

Alkukilometreillä tulikin pari tippaa vettä, mutta sitten taivas selkeni ja aurinkokin alkoi komeasti paistamaan, eli kampetta oli raakasti liikaa päällä. Housuja ei päässyt tietenkään vaihtamaan, mutta ensimmäisellä pysäkillä takkia piti riisua pois, jottei saisi lämpöhalvausta. Ensimmäiset 40 kilometriä mentiikin melkoista kyytiä, sillä keskinopeus oli ensimmäisellä pysäkillä n. 33 km/h.

Matka jatkui, ainakin omalta osaltani, ihan leppoisissa merkeissä. Vauhti ei painanut, vaikka etukäteen pelkäsinkin lauantain puuhastelujen rassaavan jalkoja. Pysähtelimme jokaisella juottoasemalla ja ylämäet mentiin rauhallisesti. Alamäissä ja tasaisilla vauhti nousi taas ihan hyviin lukemiin, sillä tuulta ei juurikaan ollut ja porukassa vetovastuu vaihtui tiuhaan ja peesissä jaksoi polkea hyvin.

Kurussa, noin 140 km:n kohdilla, keskivauhtimme oli vielä 31 km/h, vaikka takana oli jo ihan hyviä mäkiäkin. Itselläni ei ollut vielä muita ongelmia kuin, että oikea pyöräilykenkä hiersi pikkuvarvasta. Uudet pyöräilykengät eivät olleet vielä ihan muotoutuneet jalkaan.

Muroleen ja Kapeen ylämäetkin menivät yllättävän kevyesti. Uusi maantiepyörä tuntui olevan ihan kelpo peli, eikä vanhaa cycloa tullut yhtään ikävä. Terälahdessa, viimeisellä huoltopisteellä, keskari oli tippunut jo lähelle 30 km/h. Vetovastuuta oli alkanut tulla hieman enemmän, mutta onneksi porukasta löytyi edelleen muitakin vetohaluisia, eli saimme pidettyä edelleen hyvää etenemistahtia.

Eerolansuoralla, noin 20 km ennen maalia, alkoi vähän satelemaan, mutta onneksi sitä ei kestänyt kovinkaan kauaa. Maalissa ajonaikainen keskivauhtimme näytti tasan 30 km/h, aikaa oli mennyt 7:09 ja tämän lisäksi taukoja oli ollut yhteensä tunnin verran. Reissu meni omalta osaltani yllättävänkin kevyesti. Maksimisyke oli 144 ja keskisyke vain 116. Sää oli pääosin (tai oikeastaan kokonaan) ihanteellinen. Mitään haavereita tai kalustorikkoja ei tapahtunut, joten reissu meni kaikin puolin ihan 10:n arvoisesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *