Monipuolisuutta

Nyt takana kolme hyvää treeniviikkoa. Vähintään 16 treeniä ja vähintään 14 tuntia on päiväkirjaan merkattu viikkoa kohden. Työmatkapyöräilyllä on toki iso rooli noissa luvuissa, mutta mukaan mahtuu myös juoksua, punttisalia, sulkapalloa ja sisäpyöräilyä. Vuodenaikaan nähden tärkein laji, eli hiihto, puuttuu edelleen ohjelmasta. Mutta kelit ovat siihen suurin syy, Pirkan hiihtokin jätettiin sitten loppujen lopuksi järjestämättä, tänäkin vuonna.

Tällä viikolla on alkanut taas juoksukin maistumaan. Edellisillä viikoilla juoksentelu on ollut melko tuskien taivalta, mutta tällä viikolla tosiaan on alkanut löytymään jo vähän rentoutta askeleeseen. Torstaina oli melkoinen sohjokeli juosta, eikä edes nastari helpottanut menoa. Mutta lauantaina olikin sitten komea päivä köpötellä nastareilla jäisellä alustalla. Kympin lenkillä keskari oli 4:37, melko mukavasti meni, vaikka sykkeet ovatkin vielä aika korkealla.

Uudella maantiepyörällä on tullut nyt poljettua kolme trainer-treeniä. Ihan hyvän kokoiselta pyörä tuntuu, vaikka kokeilematta tilasinkin. Vaihteiden välitykset tuntuvat kyllä jonkin verran erilaisilta vanhaan pyörään nähden, mutta maantielenkkien jälkeen sitten vasta näkee, pitääkö asiaan jotenkin puuttua.

Tällä viikolla tuli pelattua sulkapalloa oikein kolmena päivänä. Joka kerta tuntuu aina vaan paremmalta, ja tatsi paranee koko ajan. Joka kerta oppii myös hieman uutta (tai siis vanhat asiat palaavat mieleen). Tässähän voisi kohta alkaa suunnittelemaan ensi syksyksi jotain aktiivisempaakin sulkapallotoimintaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *