Saikkuviikko nro 3

Kolmas sairaslomaviikko alkoi viikonloppuna sataneiden lumien sulamista seuraillessa. Akillesortoosista otin viikonloppuna kantakorokkeen pois ja sisätiloissa liikkuessani jätin koko ortoosin pois käytöstä. Ulkona käydessäni vielä alkuviikosta sitä käytin, mutta lumien sulettua jätin koko muovikengän nurkkaan mököttämään ja alkoin teputtelemaan ulkonakin normikengällä.

Torstaina kävin palauttamassa kyynärsauvat terveyskeskukseen ja sen päällä kävin ensimmäistä kertaa fysioterapiassa kantapäätäni näyttämässä. TeppoS oli positiivisesti yllättynyt jalkani kunnosta ja tavasta jolla pystyin sen kanssa jo liikkumaan. Nilkutusta oli, muttei kovin pahaa. Hän oli myös optimistinen, että kyllä tuolla kintulla vielä juoksulenkillekin pääsee. Sain hieman ultraääntä leikkauskohtaan ja kevyitä jumppaohjeita nilkalle. Mitään exsentrisiä venytyksiä ei vielä saisi tehdä, kevyttä nilkan liikuttelua vain. Nilkutuksesta myös pitäisi päästä eroon.

Viikkoon kertyi 7 tuntia punttitreeniä. Kaikki pääasiassa ylä- tai keskikroppaan, mutta yhtenä päivänä tein jo vähän jalkojakin (niin ettei nilkka rasittunut). Sunnuntaina tein myös ensimmäisen aerobisen treeninkin kun pyöräilin rullilla 52 minuuttia. Nilkka on varmaankin vähän vielä turvoksissa koska pyöräilykenkä hieman puristi, mutta kevyt rullaus, jollainen koko harjoitus oli, ei nilkkaan sattunut yhtään. Näyttäisi siis siltä, että neljän viikon saikku lyhenee viikolla ja menen huomenna jo katsomaan mitä työpaikalla on tapahtunut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *