Aamutreenejä

Kuluneella viikolla jäi salitreenien määrä vain kahteen. Syynä moiseen ei ollut, että lihakset alkaisivat hipomaan jo täydellisyyttä, vaan upeat aamut ovat houkutelleet pihalle. Kahtena aamuuna venytin työmatkan puolentoista tunnin mittaiseksi, kun tein kierron Siuron ja Pinsiön kautta. Myös lauantaiaamuna tein vähän pidemmän pyöräilyn (tosin lenkiksi sitä ei voi kutsua, paremminkin siksakiksi). Alkuperäinen tavoite oli kiertää Säijän lenkki, mutta vesisade yllätti kymmenen kilometrin kohdalla, joten käännyin takaisin. Sade kuitenkin lakkasi, siispä suuntasin reittini kohti Nokiaa. En kuitenkaan uskaltanut lähteä kovin pitkälle, sillä vettä tihutteli vähän väliä eikä huvittanut kastua ihan läpi märäksi, jos oikein kunnon sade alkaisi. Kiertelin siis pitkin Nokian, Länsi-Tampereen ja Ylöjärven katuja sen verran, että matkaa keryi noin 65 km.

Kantapääkin on ollut hyvässä kunnossa. Joskaan ei ihan niin kivuton, kuin edellislauantaina, jolloin se ei oireillut laisinkaan. Mutta kuitenkin paljon parempi, kuin ennen edellisviikon keskiviikon kortisonipiikkiä. Tiistaina tein TaRu:n kanssa reippaahkon kympin lenkin ja perjantaina juoksin työmatkan sekä aamulla että illalla. Lauantaina kävin tekemässä myös kympin saunalenkin. Lähtiessä ei ollut mitään tarkoitusta juosta reipasta vauhtia, mutta parin kilsan jälkeen aloin kiihdyttämään vautia ja jossain vaiheessa sitten päätin kokeilla koko kympin reipasta vauhtia, etenkin, kun jalka tuntui hyvältä. Kymppi meni hieman alle 43 minuutin, joten jonkinmoinen vauhtikestävyys näyttäisi olevan vielä tallella.

Pari suunnistustakin viikkoon mahtui. Keskiviikkona kävin Noki-Rasteilla juoksemassa vitosen lenkin. Se sujui ihan mukavasti. Tosin vitosen reitti on luokiteltu helpoksi, ja se olikin melkoista polkujuoksua. Myös sunnuntaina kansallisissa, Väinänperän keskimatkalla rastit löytyivät, suunnistaja huomioiden, vallan mainiosti. Yhtään isompaa virhettä ei tullut tehtyä, vaikka maasto oli melko pienipiirteistä avokalliota. Hitaasta etenemisestä on se hyöty, ettei pääse kovin nopeasti eksymäänkään. Mutta sain minä kuusi henkilöä taksenikin jätettyä.

Viikon illat ovat olleet melko helteisin ja sama näyttäisi jatkuvan ensi viikollakin. Tämä taitaa tarkoittaa sitä, että aamureenejen suosimistä pitää jatkaa. Sunnuntaina olisi vuorossa Pirkan Pyöräily, joten toivottavasti ainakin silloin olisi poutainen sää, muuten kyllä sade alkaisi kelpaamaan.

Viikon kuva by Tuuli

Viikon kuva by Tuuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *