Makailua

Huomenna, tiistaina tulee kaksi viikkoa jalkaoperaatiosta. Sairauslomaa on ollut saman verran ja viikko olisi vielä jäljellä. Ensimmäinen viikko meni pääosin jalka pystyssä sohvalla makaillessa, kattoon syljeksiessä. Ipad:n akkua on tullut kulutettua huolella ja pasianssia on pelattu pari-kolme (tuhatta) kertaa. Sen puolesta on mennyt ihan hyvin, ettei kipulääkkeitä ole tarvinnut ottaa kertaakaan – siis itse leikkaupäivän jälkeen. Kepit heitin parin päivän jälkeen nurkkaan, kun jalka tuntui kestävän astumista koko jalalla ihan hyvin ja se oli lääkärinkin puolesta vielä sallittua.

Autolla ajaminenkin on sujunut ihan hyvin – kiitos automaattivaihteiston. Toisella viikolla kyllästyikin kotona makailuun ja aloin käydä kuntosalilla tekemässä vähän ylä- ja keskikroppaa. Tämä viikko pitäisi vielä ottaa suht hissukseen, mutta ensi viikolla onkin sitten jo lupa alkaa käymään uimassa ja vesijuoksemassa. Tylsää hommaahan se on, mutta kai sitä on pakko käydä vähän polskimassa. Neljännellä viikolla pääsee jo kokeilemaan kuntopyöräilyäkin.

Tänään kävin otattamassa tikit pois. Siistin näköinen leikkausjälki on. Nilkka on vielä melko turvoksissa, joten liikkuvuus ei ole vielä ihan paras mahdollinen. Päkiälle nousu pitäisi olla jo sallittua, mutta ei kantti oikein vielä kestä tehdä niin radikaalia liikettä. Kävelyyn pitää myös kiinittää huomiota, jotta saisi tämän nilkutustyylin pois. Juu, varovaisesti täytyy ottaa, jottei tulisi takapakkia toipumisessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *