Nenän niistelyä

Eipä alkanut tämän kevään kilpailukausi ihan suunnitelmien mukaan. Koko viime viikko ja alkuosa tästäkin viikosta meni räkätaudin kourissa. Siinä meni sivu suun viime viikonlopun viimeinen TeivoCup:n osakilpailu sekä eilinen Karhu-viesti. TeivoCuppi tosin olisi tainnut jäädä muutenkin väliin, sillä silloin oli vielä melko liukas keli. Karhu-viestiin olisi kyllä ollut mukava päästä osallistumaan ja kokeilemaan olisiko talven matolla tehdyistä vauhtitreeneistä ollut hyötyä.

Viime viikolla ei siis tullut maanantain jälkeen tehtyä mitään kuntoiluun viittaavaa. Tällä viikolla kävin sitten tiistaina tekemässä pienen kevyen 8 km lenkin ja keskiviikkoaamuna juoksin pitkästä aikaa töihin. Näiden kokeilujen jälkeen tuli tehtyä lopullinen päätös Karhu-viestin väliin jättämisestä, sillä meno oli melkoisen kankeaa ja keskiviikkona vielä tuntui, että räkätautikin sai taas lisää puhtia. Perjantaina tehty lenkki olikin jo ihan suht mukavan tuntuista menoa, vaikka sykkeet olivatkin korkealla. Lauantaina päätin koittaa tehdä vähän reippaamman lenkin. 8 km pääsin vähän alle 4 min/km vauhtia suht rennosti, mutta sitten iski taas palleakramppi ja juoksu jäi siihen. Tuo kramppi laittoi taas raavituttamaan päätä, sillä matolla olin tehnyt samanlaisia ja jopa kovempivauhtisempiakin harjoituksia ilman minkäännäköistä kramppailua. Sunnuntaina tein tunnin rangaistuslenkin. Rangaistus siinä mielessä, että lauantai-illan Apis-keikan huurut piti käydä hikoilemassa pois.

Toivottavasti ensi viikolla pääsisi tekemään taas kunnon määräviikon, sillä Helsinki City Runiin ei ole enää aikaa kuin neljä viikkoa. Ja kun näyttää vähän siltä, ettei nuo talven matolla töpöttelyt olekkaan ihan verrattavissa maantiellä juoksemiseen, niin tekemistä viimeiselle neljälle viikolle jää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *