Kuntoilu elämäntapana

Koska tällä palstalla varmaankin tulen käsittelemään pääasiassa harrastuksiini liittyviä ajatuksia, niin ensimmäisenä voisin kirjoittaa siitä miten tähän asti suurin elämäntapamuutokseni oikein tapahtui.

Kyllähän sitä on koko iän tullut harrastettua jotain liikuntaa. Nuorempana oli tennis jota tuli lätkittyä ahkerimmin (ihan ilman mitään sen kummempaa kilpailu). Sulkapallon parissa kiertelin jo oikein jotain pieniä kisojakin, ja harjoiteltua tuli melko ahkerasti.

Suurin “kuntoiluherääminen” tapahtui kuitenkin vuoden 1999 tammikuussa, kun olin työpaikkani hierojalla hierotuttamassa kipeitä hartijoitani. Tuttuun tapaa juttelimme Lassen kanssa kaikennäköistä maailman menosta. Jossain vaiheessa, hieno talvikeli kun oli, juttu siirtyi hiihtämiseen (jota en ollut tehnyt, armeijaa lukuunottamatta, sitten yläasteaikojen). Lasse hehkutti, että kuinka hienoa on hiihdellä pitkiä reissuja auringon paisteessa valkoisilla hohtavilla hangilla. Käytännössä tuo lause tuli muuttamaan minun ja tulevan vaimoni elämäntavan.

Samana päivänä kävin vielä ostamassa itselleni sukset ja tein ensimmäisen hiihtolenkin (taisi olla muutaman kilometrin mittainen). Sinä talvena tuli sitten hiihdettyä n. 700 km. Keväällä ostin juoksutossut, sillä en halunnut hävittää kesän aikana talvella hankkimaani kuntoa, enkä saada takaisin niitä kiloja jotka olivat ladunvarteen jääneet. Sinä kesänä tuli sitten hurahdettu juoksemiseen, ja tuli myös juostua ensimmäiset puolimaratonit.

Pienestä se on siis kiinni isotkin elämäntapamuutokset. Sillä ilman tuota yhtä vuoden 1999 hierontakertaa voisi mittarissa olla 26000 km vähemmän hiihtoa ja juoksua, sekä montaa upeaa kokemusta.

Tällähetkellä harrastuksissa mukana on ollut muutaman vuoden myös suunnistus, johon tällähetkellä olen eniten “hurahtanut”. Suunnistuksen pariin tuli myös joudutta melko sattumalta, mutta siitä voin ehkä kertoa lisää myöhemmin.

Seuraavaksi kun taas pääsen näppäimistön ääreen, niin kirjoittelen viimeviikonlopun Karhunkierroksesta joka tuli taivallettua läpi pienellä porukalla 15,5 tunnissa, yhden päivän aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *