Ylimenokausi – viikko 2

Viikko 41 (5.-11.10.2020)

Toinen ylimenokaudeksi laskettava viikko alkoi rauhallisesti, mutta viikon loppua kohden alkoivat treenit taas maistumaan. Viikko oli vähän märän puoleinen, mutta sen ei annettu häiritä, ja kyllä niitä kuiviakin välejä löytyi ulkoliikuntaan. Lämmöt ovat olleet edelleen poikkeuksellisen korkealla, sillä aamuisinkin ollaan pääasiassa pyöritty kymmenen asteen kieppeillä ja päivällä on ollut jokunen aste lämpeempää.

Maanantaina kävin töissä pyörällä ja illalla poljin vielä reilun tunnin sisätrainerilla. Keskitehot olivat 181W (FTP 73%) ja keskisyke 133 bpm, eli aika korkeissa lukemissa molemmilta osin mentiin. Sisäpyöräilyt ovat alkaneet tänä syksynä aina vähän jäykän oloisesti, mutta matkan ja ajan kuluessa kammen pyörittäminen on tuntunut paremmalta.

Tiistaina oli myös ohjelmassa työmatkapyöräilyt ja illan hajoituksena oli rento ja kevyt 7,5 kilometrin juoksulenkki Tesomajärven ympäri. Maltillisella vauhdilla ja sykkeellä mentiin, mutta siitäkin huolimatta takareidet kiristelivät.

Keskiviikkona oli viikon viimeiset työmatkapyöräilyt sillä to ja pe oli etätyöpäiviä. Illalla kävin pitkästä aikaa Manyonen uintitreeneissä Ylöjärven uimahallissa. Tunnin verran pulikoimme altaassa, välillä uimme tekniikka-drillejä ja välillä rauhallista kelausta. Vähän oli taas tekniikka hakusessa.

Torstai-iltana poljin sisätrainerilla 90 minuuttia / 50 kilometriä. Zwiftiin on syksyn aikana tullut uusi Ranskan-reitti ja sitä tuli testattua. Melko tasainen reitti meni 161W:n (FTP 65%) keskitehoilla eikä keskisykekään noussut tällä kertaa kuin 121 bpm:iin.

Perjantaina ei ollut ohjelmassa kuin tunnin kotisalitreeni. Lauantaina juoksin aamulla 14 kilometrin lenkin Nokian Välimaan ja Tesomajärven kautta. Vauhti ei ollut päätä huimaavaa (4:41 min/km), joten juoksukin tuntui rennolta ja melko kevyeltä. Loppumatkasta takareidet alkoivat jälleen kiristelemään, joten eivät ole vielä tulleet nekään kuntoon.

Sunnuntaina oli jälleen Manyonen treenit. Tällä kertaa osallistuin uintia edeltävään ulkotreeniinkin, joka tehtiin tällä kertaa maastopyörällä pienessä vesisateessa. Ylöjärven uimahallilta lähdimme ja kiersimme rauhallista vauhtia ja helppoja reittejä Julkujärven ja Koukkujärven kautta Kolmenkulmantielle ja takaisin uimahallille. Aikaa kului vajaan 26 km:n lenkkiin melkein 100 minuuttia. Eli keskivauhti oli “huikeat “16 km/h. Keskisykekään ei noussut kuin 110 bpm:iin vaikka maastossa mentiikin. Nousumetrejä oli hieman vajaa 300 m ja rapaa lensi tonnitolkulla. Pyöräilyn päälle oli tunnin uintivuoro, jossa jälleen teimme tekniikka-drillejä ja vähän pidempiä kelauksia. Iltapäivällä tuli aloitettua puiden kaatokausi, joten klapihommia on taas tiedossa ensi viikolla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *