Huipputalvea

Viikko 3/2019 (14.-20.1.2019)

Kunnon talvikelit sen kun jatkuvat. Lunta on tullut mukavasti lisää ja pakkastakin on ollut ihan niin kuin tammikuussa pitääkin olla. Torstaiksi pelotelto lumimyräkkä jäi vähän torskoksi, mutta siitäkin huolimatta lumihommia sai tehdä ihan riittävästi. Tällä viikolla on ollut harvassa ne päivät, ettei ole lumihommia tarvinnut tehdä. Lumi on ollut kevyttä pakkaslunta, joten mikäs sitä on ollut työnnellessä.

Harjoituspäiväkirja näyttää tämän viikon osalta vähän lyhyeltä, kun työmatkapyöräilyt ovat jääneet, keskiviikkoa lukuunottamatta, vallan väliin.

Maanantaiaamuna koiralenkillä totesin, että yön aikana oli tullut sen verran lunta, että taidan jättää lumihangessa pyörällä puskemisen väliin ja jäin tekemään etätyöpäivää. Aamupäivällä juoksin matolla  10 km / 46 min. Pyörätiet olisivat olleet varmaankin vielä auraamatta, joten onneksi löytyy mattovaihtoehto. Illalla kävin uimassa kaksi kilometria Tesoman uimahallissa. Sen verran ruuhkaista oli altaassa, että treeni jäi normaalia lyhyemmäski, hieman alle 50 minuuttiin.

Tiistaina pidin toisen etätyöpäivän putkeen. Jälleen aamulla juoksemaan, mutta tällä kertaa ulos. Pakkasta oli 7 astetta ja muutenkin talviset olosuhteet. Auraajat olivat kuitenkin tehneet pyöräteillä hyvää työtä, eikä lumipöperössä tarvinnut köpötellä. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Jotenkin alkaa tuntumaan, että yksi suliskerta viikkoon ei oikein riitä, sillä (ainakaan alussa) peli ei tuntunut oikein kulkevat. Tosin sen verran kireä on treenikalenteri, että ei siihen oikein toista sulista helposti mahdu.

Keskiviikkona poljin viikon ainoat työmatkapyöräilyt. Pakkasta oli hieman alle kymmenen astetta. Illalla kävin vielä hiihtämässä vapaalla tyylillä Topin lenkin, 28 km. Melko liukas oli keli, sillä aikaa ei kulunut kuin n.1:50.

Torstaina ei tullut käytyä kuin uimassa töiden jälkeen. Tällä kertaa matkaa kertyi taas 2500 m ja aikaa kului melko tarkkaan tunti. Torstai tuntuu olevan aina vähän väljempi päivä uimahallissa, ja tälläkin kertaa melko rauhassa sai uida.

Perjantai oli pitkästä aikaa täysi lepopäivä. Tunnin jalkahieronta kuitenkin oli ohjelmassa. Lauantaina ohjelmassa oli Lempäälän Hakkarissa järjestetty 24h viestihiihto, johon osallistuin Valmetin joukkueessa. Varasin itselleni aamupäivästä kolmen tunnin slotin, joka osottautui koko kisan kylmimmäksi hetkeksi. Lähtöpaikalle tullessa mittari näytti -19 astetta, mutta onneksi matkan aikana lämpö nousi noin -10 asteeseen. Hiihdin vapaalla 19 hieman alle 2,5 km kierrosta, eli kolmeen tuntiin kertyi n.46 km. Reitillä ei kauhean kovia mäkiä ollut, mutta kyllä minä itseni tuollakin reitillä melkoisen puhki sain.

Sunnuntaina oli vaihteeksi sisäliikunnan vuoro. Tein yhdistelmätreenin siten, että ensin poljin trainelilla 66 min / 34 km ja heti päälle juoksin matolla tunnin / 12,4 km verran. Kevyillä sykkeillä menin molemmat treenit ja ihan mukavasti jaksoi, vaikka pelkäsin etukäteen lauantaina hiihtolenkin vielä painavan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *